Criza va trece, afacerile vor merge. SCRISOAREA unui afacerist chinez către partenerul său din București

Un om de afaceri din București care are relații comerciale cu China a primit o scrisoare de încurajare din partea unui partener de afaceri asiatic. Chinezul îi prezintă experiența proprie în timpul epidemiei de COVID 19, ce a fost obligat să facă de către autorități și îl sfătuiește pe partenerul său român să se comporte la fel pentru că la un moment dat pandemia va trece și afacerile vor fi reluate. Din scrisoare se desprinde ideea că partenerul chinez încearcă în felul acesta să își mențină clientul român în condițiile în care se tot vorbește că lumea se va răzbuna pe China și va sista încetul cu încetul relațiile comerciale.

Iată textul scrisorii:

”Salut, sunt Jevy, Acum, coronavirusul se răspândește în totă lumea. Primesc multe informații de la clienți despre situația din țările lor. Se pare că se îngrijorează foarte mult.  Acum, coronavirusul este sub control în China. Până nu demult am trăit și noi ceea ce trăiți și voi în aceste zile. Vreau să vă împărtășesc experiența mea cu privire la modul cum mi-am petrecut timpul. Din datele statistice, mortalitatea este de aproximativ 2%. Peste 93% din cei afectați sunt vindecați. Deci virusul nu este atât de oribil. Dar răspândirea lui este puternică. În timpul epidemiei, guvernul nostru ne-a sugerat să rămânem acasă și să nu ieșim. Din cauză că dacă multe persoane sunt afectate în același timp, nu există multe paturi și suficienți medici în spital. Majoritatea oamenilor care și-au pierdut viața nu au putut fi tratați când epidemia a ajuns în vârf.

În același timp, când cineva a fost testat pozitiv, guvernul nostru a găsit toate persoanele pe care le-a cunoscut și le-a contactat înainte și le-a cere acestora să rămână acasă. După 14 zile, dacă nu există niciun simptom legat de virus, atunci pot ieși din izolare. Dacă prezintă simptome dar care nu sunt grave, atunci pot lua medicamente tradiționale chinezești sau medicamente de la farmacie sau spital. Însă acestea persoane rămân izolate acasă, în camere separate, pentru a se recupera.

Dacă nu este grav, mulți se recuperează în această perioadă.

Dar nu vă faceți prea multe griji, păstrați buna dispoziție și faceți mai multe exerciții pentru a vă menține sănătoși și nu ieșiți des. Chiar dacă va trebui să ieșiți, purați măști și la revenirea acasă dezinfectați-vă hainele cu soluție 75% alcool. Nu există aproape nicio șansă să fiți infectați.

Și în timpul în care stăm acasă, ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu familia, pentru că este greu să găsești timp pentru familie atunci când muncești. În acest timp, citesc multe cărți și învăț cursuri de psihologie.

Unii dintre prietenii mei sunt voluntari și ajută la trimiterea măștilor și combinezoanelor în străinătate. Găsirea unor lucruri de făcut ne face să ne simțim mult mai bine

Am primit numeroase mesaje de încurajare de la clienții noștri, de la tovarășii din străinătate. Ne-au ajutat foarte mult și apreciem foarte gestul. Acum vă încurajăm și noi pe toți și suntem siguri că veți trece în curând. Și țara noastră vă va ajuta și vă va împărtăși toată experiența.

Nu vă faceți griji, suntem împreună ca o mare familie pe același pământ. Dacă aveți nevoie de ajutor, vă rugăm să anunțați.”

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed