INCREDIBIL! Statul român a plătit ”revoluționari” care au colaborat cu Securitatea comunistă

Instanțele din România au stabilit prin hotărâri definitive că 252 de persoane au avut calitatea de colaborator/lucrător al fostei Securități. În urma verificărilor efectuate de către Serviciul pentru Revoluționari în baze de date cu beneficiarii Legii 341/2004 aflați în evidențele Casei Naționale de Pensii Publice, s-a constatat că 43 de persoane din totalul celor 252 figurau cu indemnizația în plată pentru că aveau calitatea de ”revoluționari”, se arată într-un document semnat de secretarul de stat Puiu Nicolae Fesan. O comisie de la nivelul Secretariatului de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în Perioada 1945-1989 a decis, în unanimitate, transmiterea unei adrese către Administrația Prezidențială, în vederea emiterii unui decret privind retragerea titlului de ”Luptător pentru victoria Revoluției Române din Decembrie 1989”. De asemenea, comisia a transmis o adresă către Casa Națională de Pensii Publice pentru sistarea indemnizației precum și o adresă de înștiințare privind anularea certificatului către Instituția Prefectului.

 

RESTRICȚII în toată țara! Raed Arafat a făcut anunțul: Ce este INTERZIS 

 

Până în prezent, Administrația Prezidențială, prin Cancelaria Ordinelor, a emis decretele de retragere a titlurilor de revoluționar pentur 11 persoane. Lista cuprinde numele: Petre Coman, Stelian Beganu, Ioan Baboș, Vasile Boncea, Romeo Apostol, Zamfir Blendea, Ion Botezatu, Mircea Chincișan, Andrei Constantin, Dumitru Frecuș, Ion Ilie.

 

Ciolacu a răbufnit: De ce vrea Iohannis măsuri: E ca la păcănelele atât de dragi Guvernului Său

 

Pentru restul de 210 persoane comisia are în curs de redactare procese verbale individuale și adresele de comunicare către Casele Teritoriale de Pensii, Casa Națională de Pensii Publice, Administrația Prezidențială și Instituțiile Prefectului în fucție de adresa de domiciliu a fiecărei persoane, până la data de 15 octombrie 2020.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed