La mulți ani, George Rotaru! Solistul a debutat chiar de ziua sa, în urmă cu 50 de ani!

Artistul care-i satisfăcea pofta de romanţe lui Nicolae Ceauşescu s-a repatriat după 30 de ani de locuit la New York și este foarte mulțumit de ”noul București”, așa cum îl numește.

Indiferent cum s-au schimbat lucrurile în societate, George Rotaru continută, indiferent de modă, să fie fidel romanței și cântecelor românești de petrecere. În fapt a rămas unul din ultimii cântăreți dedicați genului muzical atât de iubit pe vremuri. Le-a cântat românilor în comunism, chiar și fostului dictator, și continuă să cânte și să încânte și astăzi. Povestea artistului poate fi un veritabil scenariu de film. A susținut sute de concerte în anii ’70 și ’80, multe pe marile stadioane ale țării, alături de mai toate numele artistice consecrate iar primul an de libertate, cât pe ce să-l coste propria viață. În ‘90 a scăpat ca prin minune din mâinile minerilor care au instaurat haosul în București. Speriat de întâmplări, a fugit în Statele Unite, unde a luat-o aprope de la 0.

Trâmbițat drept festivalul verii 2021, Untold debutează cu o… amânare. A fost reprogramat în septembrie

”A trebuit să îngrop, să uit lunga experienţă căpătată în anii comunismului. După ce o viață întreagă am cântat românește am învăţat un repertoriu nou,  internațional. În SUA, muzica tradiționalăui-o și romanţele nu aveau căutare decât la restaurantele româneşti. Am reușit să obţin un contract Cazinoul ”Mardi Gras” (1996), apoi la ”Maxim”, povestește primul artist român care a cântat în industria entertainentului din Las Vegas, pe aceeași scenă de pe care, cu ani în urmă, au cântat Elvis Presley, Frank Sinatra ori Liza Minelli. ”Nu a fost un contract lung dar l-am dus la bun sfârşit”, adaugă artistul ce a lansat una din romanțele apreciate din anii ’80, ”Ochii tăi”. ”Romanța rămâne în sufletul și repertoriul meu. Astăzi e un gen muzical pe cale de dispariţie. Francezii tradiţionalişti respectă chansoneta, italieni cantzoneta, noi avem încă romanţa. Românii în etate şi-au pierdut sensibilitatea cu care au crescut, s-au născut, și-au pierdut cultul pentru genurile de tradiție”

Măruță l-a băgat în spital pe Florin Busuioc. ”Cum mi-a dat-o el, așa!”

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed