Înainte să devină actor, Virgil Ogășanu a cântat la tobe. ”Când mai «prinde» tobe la mine, la studio, se distrează și acum”

Compozitorul Mihai Ogășanu, fiul marelui actor Virgil Ogășanu, este un nume cunoscut în lumea muzică. Însă puțini știu că pasiunea pentru muzică a moștenit-o de la tatăl său. Pare greu de crezut dar, înainte de actorie, maestrul Ogășanu a cântat într-o formație din orașul natal, Drobeta Turnu Severin.

”Nu eram un instrumentist rău. Am susținut programe la restaurante, în port, în orașul natal, la nunți, aniversări. Aveam în repertoriu tangouri, cântece italieneşti, piese proprii. Venea multă lume să ne asculte. Chiar directorul nostru a vopsit şcoala din banii de pe biletele vândute la spectacolele noastre din zilele de duminică”, ne spune maestrul Virgil Ogășanu  despre povestea sa artistică, începută la tobe, ca percuționist, și continuă, după 60 de ani, ca actor și profesor de actorie.

Trupul neînsuflețit al lui Gabi Luncă a fost depus la Romexpo. Astfel, cei ce vor își pot lua rămas-bun în siguranță

Mihai Ogășanu, compozitorul multor succese muzicale din eterul radiofonic (amintim celebrele melodii ale Loredanei ” Zig Zagga” și ”Lele”) ”dă din casă” despre tatăl său. ”Tata și-a dorit să fie muzician în tinerete, dar de-o viață lucrează în teatru și film. Cumva am apucat același drum. Când mai ”prinde” tobe pe la mine, la studio, se distrează și acum”, ne spune Mihai care ”s-a întâlnit” o dată, pe linie muzicală, cu tatăl său. Nu au cântat împreună dar s-au aflat pe același afiș. Mihai a semnat coloana sonoră a unei piese ce a avut premiera la Teatrul Bulandra înainte de pandemie – ”Pisica pe acoperisul fierbinte”. Piesă în care a jucat și tatăl său, cel mai longeviv actor al prestigiosului teatru bucureștean sus amintit.

UNTOLD, primul festival din lume care lansează un NFT

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed