Cu tramvaiele prin munți! E normal așa ceva?

Primele două dintre cele 16 tramvaie PESA contractate de Primăria Iași au fost filmate în Pasul Tihuța, la 1.200 de metri. Interesant este că s-a ales transportul vehiculelor pe cale rutieră în locul celei pe cale ferată deși pe șosea sunt serpentine, se urcă și se coboară munții, se blochează traficul etc.

Internauții au găsit o explicație pentru această alegere: ”Transportul l-a facut PESA prin forțe proprii. În plus, de la Curtici până în Iași făceau o veșnicie. Apoi linia de la COMAT este dezafectată, deci nu mai puteau descărca acolo”, a explicat Mihai Vegheș, pe pagina de Facebook a Primăriei Iași.

Valoarea contractului este de circa 163 de milioane de lei, cu TVA, adică aproximativ 33,1 milioane de euro, ceea ce înseamnă 2,06 milioane de euro pentru fiecare tramvai. Tramvaiele PESA au o capacitate de transport totală de minimum 230 de locuri, din care minimum 30 pe scaune fixe, nerabatabile şi individuale

Pasul Tihuța este o trecătoare situată, în grupa nordică a Carpaților Orientali în sud-estul Munților Bârgău, la o altitudine de 1201 m. Este situat pe drumul național DN17 (pe o porțiune suprapusă Drumului european E58) și asigură legătura între Depresiunea Dornelor și Depresiunea colinară a Transilvaniei.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed