Cat costa vigneta în Ungaria. Care sunt taxele de drum pe autostrăzi 

Persoanele care tranzitează sau călătoresc în Ungaria trebuie să plătească vinieta. În caz contrar riscă amenzi. Cat costa vigneta în Ungaria și care sunt taxele de drum pe autostrăzi?

Există mai multe tipuri de viniete, clasificate în funcție de valabilitatea acestora:

Cat costa vigneta în Ungaria. Care sunt taxele de drum pe autostrăzi

-10 zile -14,90 euro / 72,3 lei (vinieta este valabilă de la data indicată și încă nouă zile, până în ziua 10, ora 23:59)

-o lună – 18,80 euro / 91,18 lei

-un an – 139,80 euro / 678 lei

-un an (la nivel de județ) – 19,90 euro / 96,5 lei (este o vinietă valabilă doar în județul pentru care este cumpărată din momentul achiziției până la 31.01.2021).

În ceea ce privește modalitatea de plată, sunt mai multe posibilități. Cel mai simplu este online, de pe diverse site-uri care oferă această facilitate sau din aplicația Tpark, instalată pe telefonul mobil. Puteți opta și pentru a cumpăra vinieta de la ghișeul situat în vamă sau de la anumite benzinării din România sau Ungaria.

Totodată, aici se plătesc și taxele pentru autostradă de pe teritoriul țării.

Vinieta este valabilă de la o dată pe care o puteți indica în momentul achiziției, fie că alegeți să plătiți online, la ghișeu sau la benzinărie. În principiu, nu puteți achita vinieta după ce ați călătorit pe un tronson cu plată.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed