Nicu Covaci, mărturisiri dureroase în anul în care Phoenix împlinește 60 ani: ”Vom muri de foame, nu de gripă. Din muzică nu am cu ce trăi”

Phoenix împlinește anul acesta 60 de ani de la înființare. Dat fiind situația medicală dramatică, cea mai longevivă și importantă formație românească nu poate urma, așa cum și-a propus, un turneu aniversar de amploare.

Situația nu este bună pentru niciunul din membrii formației, afectat fiind și Nici Covaci. Dat fiind acestă perioadă de incertitudine, din lipsa evenimentelor, omul care se află în spatele legendei muzicale s-a întors  în Spania, la Moraira. Cel ce a hrănit spiritual generații și a lansat piese nemuritoare, dar și mari muzicieni, este nevoit să se întrețină din lucrări plastice, îndeletnicirea sa de bază. ”Din muzică nu am cu ce trăi. O să murim de foame, nu de gripă! Nu mi-a cerut nimeni nimic, dar ultimul disc a costat 65000 de euro, bani pe care nu-i aveam.

Nicu Covaci, marturisiri dureroase în anul în care Phoenix împlinește 60 de ani: ”Mă întrețin din pictură. Din muzică nu am cu ce trăi”

Mi i-a dat omul de afaceri austriac Albin Budinsky. Lui i-am dat vreo 20 de tablouri până acum”, recunoaște polivalentul artist absolvent de Arte Plastice în Germania. Nicu Covaci (74 ani) recunoaște că, în aceste vremuri de pandemie îi este foarte greu să mențină o formație, chiar și una de succes.

Monica Tatoiu, despre cum a făcut o avere fabuloasă

”De când am început să cântăm mai rar, am alocat mai mult timp picturii. Pentru mine muzica era importantă; simbolic, muzica a rămas numărul unu pentru mine. Referitor la arta plastic, am zeci de lucrări date. Mi-am plătit datorii cu lucrări de pictură. Acasă la mine nu am lucrări. Toate sunt date”, adaugă Covaci, figură emblematică a muzicii românești, care promovează cultura noastră chiar și în locul unde a ales să se mute, Moraira, Spania. Recent, polivalentul artist a fost prezent la o expoziție în Andalucia dedicată portului popular românesc.

Ilie Năstase își vinde luxosul său apartament din Mamaia, de pe plajă. Cere 540.000 de euro!

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed