Ce costuri trebuie să iei în calcul dacă vrei un câine

Dincolo de faptul că pur și simplu ne plac cățelușii, decizia de a cumpăra sau a adopta un patruped ar trebui să implice mult mai multe de atât. Trebuie să fim la fel de responsabili ca pentru orice alt membru al familiei, întrucât și micuții noștri prieteni au nevoile lor specifice și necesită un buget lunar adecvat pentru a-i crește.

Așadar, înainte de a te lăsa dus de val și de a cumpăra un câine pe care mai apoi să descoperi că nu îl poți întreține într-un mod adecvat nevoilor lui, ar trebui să te interesezi extrem de bine ce presupun costurile asociate creșterii acestuia.

Sunt rase de câini mai pretențioase decât altele și care au nevoie de o atenție mai mare, de la mâncare mai scumpă și până la tot felul de tratamente speciale, dar în principiu sunt câteva categorii de costuri generale asociate creșterii și întreținerii unui câine.

Iată ce buget este necesar pentru a avea în grijă un patruped:

# Costuri de achiziție

Dacă vrei neapărat un câine de rasă, acesta va trebui cumpărat de la vânzători profesioniști care cu asta se ocupă, fie că alegi un pet shop sau o canisă. De la câteva sute de euro și chiar până la mii, poți cumpăra cățeluși pe care mai apoi să îi integrezi în familia ta. Sigur, dacă doar dorești un suflet nevinovat care să îți ofere iubire necondiționată, poți alege oricând să mergi la un centru de adopție unde costurile sunt zero.

# Costuri pentru hrană

Costurile aferente hranei diferă nu numai în funcție de talia și rasa patrupedului, dar și de recomandările veterinarului și bineînțeles chiar de preferințele cățelului. De exemplu, pentru un câine de talie mică alimentația pentru un an este undeva la 1000 de lei, excluzând însă mâncarea mai specială sau diversele gustări și recompense.

# Costuri cu veterinarul

Pe lângă controalele de rutină, vaccinurile obligatorii și asigurările de sănătate ale căror costuri pot diferi în funcție de zona în care locuiești și medicul veterinar la care mergi, ar trebui să iei în calcul și un buget extra pentru eventualele probleme de sănătate cu care se poate confrunta animăluțul tău.

# Costuri pentru accesorii

Suntem siguri că vei fi foarte interesat să îi cumperi cățelușului tău și jucării sau anumite accesorii cu care să îl înfrumusețezi. Aici bugetul pare practic unul care ar putea să nu aibă limită întrucât depinde de tine câte lucruri vrei să îi cumperi. Poți achiziționa de la tot felul de jucării speciale cu care să se distreze patrupedul tău și până la lese, zgărzi sau hăinuțe. Dacă nu vrei totuși să cumperi accesorii și jucării în fiecare lună, ar trebui să investești de la început în unele de calitate.

# Costuri cu servicii de toaletare canină

Și cățelușii noștri au nevoie de igienă și cosmetică pentru a fi mereu frumoși și chiar sănătoși. Sunt saloane specializate care cu asta se ocupă: tuns, spălat și coafat și tratamente SPA special realizate pentru recuperarea, vindecarea și sănătatea pielii și a blăniței.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed