6 pași pentru a începe planificarea nunții

Deși este adevărat că nimeni nu știe cum să planifice o nuntă până când, în cele din urmă, nu este pus în fața faptului, este de asemenea adevărat că există ajutor, precum wedding plannerul, dar, la fel de bine vă puteți ocupa de organizare fără influențe din afară. Deci, dacă nu aveți nicio idee de unde să începeți în acest proces, vă oferim în acest ghid pași pentru a începe planificarea unei nunți. Veți regăsi punctele esențiale pe care să le urmați, astfel încât totul să meargă conform planului, din momentul în care decideți să faceți marele pas, până în ziua petrecerii. Suntem siguri că, dacă urmați toate aceste etape, nu veți avea nimic de care să vă faceți griji.

1. Anunțați vestea cea mare

În primul rând decideți cum doriți să vă anunțați logodna, iar acest fapt depinde în întregime de dorințele proprii, dacă preferați să dați mai întâi vestea părinților și rudelor, în persoană, sau dacă locuiți departe, faceți-o printr-un apel video surpriză. Important este să informați mai întâi familia (părinți, frați, bunici), iar ulterior și celelalte rude, prieteni.

2. Vizualizați ziua nunții

Relaxați-vă, comandați ceva gustos de mâncat și discutați despre cum vă imaginați că va fi nunta. Aici, indiferent de bani și formalități, pur și simplu externalizați ideile și realizați ce preferințe aveți amândoi, dar, de asemenea, luați în considerare cu care aspecte dorite de partener sunteți de acord. Gândiți-vă la locatii nunta, stilul pe care îl vreți, dacă va fi o petrecere mare sau una intimă. Tot ce trebuie să faceți este să lasați ideile să curgă.

3. Trebuie să discutați cu partenerul despre buget

Această parte poate fi mai neplăcută, dar dacă vreun membru al familiei vă poate susține financiar, discutați serios cu acesta despre cât de mult poate contribui, iar dacă nu, va trebuie să vă analizați economiile (dacă există) și să decideți care va fi bugetul final, dar, totodată, este recomandat și să îl respectați, pentru a nu cheltui excesiv.  

4. Setați un interval de date estimative

Este posibil să nu aveți încă o dată exactă pentru nuntă, deoarece aceasta depinde de mulți alți factori, cum ar fi disponibilitatea locului și alte probleme personale, dar trebuie să vă gândiți în ce lună doriți să o sărbătoriți, iar acest fapt este ceea ce vă va permite să începeți planificarea nunții într-un mod mai ușor.

5. Întocmiți lista de invitați

După ce ați definit bugetul, ar trebui să luați în considerare cât de mult sunteți dispus să investiți per oaspete. Deci, în primul rând, definiți un număr fix de respectat și apoi începeți să scrieți numele în funcție de cât de important este pentru familie. Amintiți-vă că respectarea numărului maxim de oaspeți este crucială pentru a nu depăși bugetul, cu atât mai mult timp vă veți da seama că va fi și mai ușor să reduceți numărul de oaspeți, deoarece vor fi mulți oameni pe care îi veți elimina de pe listă, după ce analizați mai aprofundat dacă sunt suficient de importanți pentru a lua parte la eveniment.  

6. Orientați-vă asupra locației

Locația se numără printre cele mai importante aspecte, atunci când este vorba despre organizarea unei nunți. În alegerea ei, trebuie să știți cu aproximație câți invitați veți avea, dar, de asemenea, să țineți cont și de preferințe, respectând totodată bugetul. Puteți alege dintr-o mare varietate, fie că este vorba de a închiria restaurant nunta sau o grădină cu piscină.

Listele nu sunt de folos doar când mergeți la cumpărături, ci vă vor ajuta extrem de mult și în organizarea nunții. În acest fel nu omiteți niciun aspect important în planificarea evenimentului.

Articol susținut de PSK

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed