105 euro/an, asigurarea unei locuinte in valoare de 70.000 €

De asemenea, se asigura riscurile de boom sonic, cutremur, inundatie/viitura/aluviuni, furtuna, uragan, tornade, grindina, ploaie torentiala, prabusiri si/sau alunecari de teren, avalanse de zapada, vandalism (in limita a 1.000 de euro, cu posibilitatea extinderii acestei limite), greve/revolte/tulburari civile/terorism (in limita a 20.000 de euro).

Alte evenimente acoperite sunt inghetarea apei in conducte/rezervoare, ca urmare a unei avarii accidentale la centrala/instalatia de incalzire, inundare de la apartamentele vecine, ca urmare a spargerii accidentale a conductelor de apa, de canalizare, a rezervoarelor sau ca urmare a deteriorarii robinetelor, furt savarsit prin efractie sau prin acte de talharie.

Sectiunea a doua a programului acopera riscurile de deces si de invaliditate permanenta a asiguratului, a sotului/sotiei acestuia, a copiilor, a parintilor si a altor persoane fizice care locuiesc impreuna cu persoana asigurata. Cea de-a treia sectiune acopera raspunderea civila a asiguratului, adica acopera prejudiciile pentru care asiguratul si celelalte persoane cuprinse in asigurare raspund in baza legii fata de terte persoane pagubite.

Prima de asigurare se stabileste in functie de riscurile acoperite, amplasarea si caracteristicile constructive ale cladirilor, anul constructiei si sumele asigurate. Prima de asigurare se poate plati integral sau in rate semestriale sau trimestriale.

“De la inceputul anului pana in prezent, am subscris prime de peste cinci milioane de euro, cu 44% mai mult decat in perioada similara din 2006, ceea ce ne indica faptul ca au crescut interesul si grija clientilor pentru a-si proteja caminul. Evolutia acestui produs a fost una spectaculoasa”, a declarat directorul general al BCR Asigurari, Mihai Tecau.

‘De la inceputul anului pana in prezent, am subscris, pentru asigurarile de locuinte, prime de peste cinci milioane de euro, cu 44% mai mult decat in perioada similara din 2006 Mihai Tecau, director general al BCR Asigurari

Exemplu

  • Obiectul asigurat: apartament cu trei camere, in bloc construit dupa 1977, Bucuresti.
  • Suma asigurata: 70.000 de euro.
  • Prima de asigurare anuala: 105 euro.
  • Franciza (partea din dauna suportata de asigurat): 1% din suma asigurata/eveniment.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed