AcasăGeneralA apărut harta cu adăposturile de protecție civilă! Vezi care este cel...

A apărut harta cu adăposturile de protecție civilă! Vezi care este cel mai apropiat loc unde te poți refugia

Un tânăr programator din România a realizat o aplicație prin care se poate localiza cel mai apropiat adăpost antiatomic utilizând localizarea în timp real. Cu ajutorul acestei aplicații se poate identifica atât adăpostul antiatomic din proximitatea reședinței, cât și cele disponibile în cazul în care sunteți surprinși în deplasare.

Utilizarea aplicației este gratuită și poate fi accesată aici: https://adapostulmeu.ro

Aplicația conține peste 4500 de adăposturi de protecție civilă.

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a declarat, zilele trecute, la Palatul Victoria, că Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă verifică starea adăposturilor de protecţie civilă, el precizând că, din păcate, unele adăposturi din blocuri sunt utilizate cu alte scopuri, relatează News.ro.

„Inventarierea există, o cunoaştem, vizita a arătat că sunt adăposturi la asociaţiile de proprietari, la autorităţile locale şi un număr de adăposturi care nu au fost predate autorităţilor locale. IGSU lucrează pentru inventarierea acestora”, a spus secretarul de stat.

Raed Arafat a precizat că, „din păcate, unele adăposturi din blocuri sunt utilizate cu alte scopuri”.

„Vor trebui refăcute şi va trebui redată destinaţia lor, se ocupă IGSU”, a spus Arafat, adăugând că se vor intensifica controalele, pentru a vedea dacă se respectă regulile pentru care au fost create şi să rămână funcţionale, aşa cum era destinaţia iniţială.

Întrebat câte astfel de adăposturi nu mai respectă scopul iniţial, Raed Arafat a arătat că nu are acest număr.

„Eu locuiesc într-un bloc unde are zonă de boxe şi are şi adăpostul, care e gol. E adevărat că nu e pregătit, cu pături. Trebuie să existe un minimum necesar, să fie depozitat acolo, şi curăţat, pentru că multe nu sunt curăţate pentru a ţine oamenii o perioadă în ele. La noi foarte puţin probabil să fie această nevoie, dar trebuie să fim pregătiţi, din timp”, a spus el.

Ultimele Articole