A murit unul din ultimii lăutari ai legendarului Taraf de Haidouks! Muzicantul a apărut în ”The Man Who Cried” cu Johnny Depp

A murit Marin Manole unul din ultimii lăutari din legendarul Taraf de Haidouks, formația de lăutari care a cântat în zeci de prestigioasele săli de spectacole din întreaga lume.

Acordeonistul Marin Manole, tatăl cunoscutului Ioniță Manole (Ioniță de la Clejani), a murit la 82 de ani. În 2009, alături de lăutarii săi (majoritatea trecuți în neființă), a filmat cu Johnny Depp pentru filmul ”The Man Who Cried” iar faimosul designer japonez Yohji Yamamoto i-a avut invitați la prezentările sale de la Tokyo și Paris. Taraf de Haidouks, din care astăzi mai trăiește Gheorghe Anghel ”Caliu”, au concertat de 15 ori în Japonia, însă cele mai multe spectacole le-au avut în Franța, în anii ‘90.

A murit Marin Manole, unul din ultimii lăutari ai legendarului Taraf de Haidouks!

Taraf de Haidouks au fost considerați cei mai buni lăutari romi din întreaga lume, bătrânii muzicanți cântând unde nu au sperat niciodată să ajungă, pe trei continente, grație originalității lor dar și unui impresar belgian, Stephane Karo (trecut în neființă în 2006, care a devenit cumnatul lui Ioniță Manole (Viorica și Ioniță de la Clejani).

”Am sunat la prima uşă şi deja găsisem câţiva muzicanţi. În două ore, ascultasem 50 de lăutari. Gândindu-mă la ce-aş putea face dacă rămân în aici, mi-a venit ideea să-i duc pe ei să cânte în străinătate. Mi-am zis aşa: «Doamne, ce succes fenomenal ar fi!”, povestea belgianul care a făcut din Taraf du Haidouks una din cele mai cunoscute formații de muzică lăutarească românească.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed