AcasăActualitateInvatamantAcuzații rasiste în școală. Directoarea, demisă după ce i-a discriminat pe elevii...

Acuzații rasiste în școală. Directoarea, demisă după ce i-a discriminat pe elevii maghiari: „Crucea mamii lor!”

Directoare unui școli dintr-o comună băcăuană a fost demisă, după ce a iscat un mare scandal rasist în instituția de învățământ.

Potrivit informațiilor apărute în presa locală, că directoarea a refuzat să cheme elevii maghiari la festivităţile de Ziua Naţională.

Mai mult decât atât, ea i-a și jignit pe elevii săi de etnie maghiară într-o discuţie pe care a purtat-o grupul de WhatsApp al şcolii.

„Sunt unguri. Sărbătoresc pe 14 martie. Crucea mamii lor!”, a spus directoarea.

Inspectoratul a început o anchetă

La puțin timp de la apariția informațiilor în spațiul public, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău a fost sesizat de alte cadre didactice. Directoarea a recunoscut totul şi a fost demisă pe loc.

“Mesajul primit pe 27 noiembrie, seara, conținând fragmente dintr-o conversație de pe grupul Whatsapp al Școlii Gimnaziale Pârjol în care doamna director a adresat cuvinte injurioase la adresa elevilor ce aparțin comunității maghiare din satul Pustiana, comuna Pârjol, înregistrat imediat la Inspectoratul Școlar Județean Bacău a determinat, în mod prioritar, dispunerea cercetării situației semnalate”, a declarat profesorul Anca Egarmin, șefa Inspectoratului Școlar Județean Bacău.

El susține că există pericolul ca atitudinea fostei directoare să provoace probleme interetnice în comunitate.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.