AcasăComunicateAQUILA investește în mijloace de transport și echipamente de depozit, în linie...

AQUILA investește în mijloace de transport și echipamente de depozit, în linie cu obiectivele de sustenabilitate

Ploiești, 2 mai 2023: AQUILA (simbol bursier AQ), lider în servicii integrate de distribuție și logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, cu aproape 30 de ani de experiență în această industrie, și-a bugetat investiții de 12,7 milioane de euro pentru anul în curs. 

Din această sumă, AQUILA a stabilit un plafon cumulat de 9 milioane de euro pentru încheierea de contracte de finanțare tip leasing pentru echipamente de depozit și automatizări (în valoare de 1,4 milioane de euro) și mijloace de transport (în valoare de 7,6 milioane de euro). Bugetul a fost aprobat de către Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor din data de 28 aprilie 2023.

Cătălin Vasile, CEO AQUILA:

„Ne-am asumat un angajament ferm de a reduce impactul asupra mediului prin reînnoirea flotei, optimizarea rutelor de transport, eficientizarea operațiunilor logistice, cursuri de conducere defensivă pentru angajați, precum și utilizarea surselor alternative de energie. Investițiile programate urmează strategia de sustenabilitate a companiei, prin care țintim reducerea cu 10% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2026, având ca referință anul 2021.”

Flota AQUILA are peste 1.600 de vehicule în total, o parte considerabilă fiind dedicată transportului bunurilor din toate categoriile de temperatură (ambient, refrigerat, congelat), care operează național și internațional în peste 20 de țări din UE, Elveția și Marea Britanie, etc. 

În prezent, 70% din flota AQUILA este echipată cu motoare Euro 6, iar compania și-a propus să înlocuiască treptat mașinile echipate cu motoare pe benzină și motorină, cu mașini echipate cu motoare cu propulsie alternativă, pe GPL sau Hybrid. 

Pentru anul 2023 Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor a decis aprobarea încheierii de contracte de finanțare tip leasing, pentru investiții, cu încadrarea într-un plafon total cumulat de 9 milioane de euro. Pentru mijloacele de transport contractele vor avea o durată maximă de 60 luni, o dobândă maximală Euribor +3,5% și un avans maxim de 15%.

Despre AQUILA

AQUILA operează în România și Republica Moldova, cu un model de afaceri integrat, cu activitate în următoarele segmente de afaceri: distribuție, logistică și transport. AQUILA vinde produse de larg consum în peste 67.000 de puncte de desfacere prin toate canalele de comerț cu amănuntul al bunurilor de larg consum, care acoperă peste 90% din piață. Portofoliul de produse integrat însumează peste 10.000 produse, mărci consacrate din diferite categorii precum: produse de îngrijire personală – Rexona, Dove; dulciuri – Kinder, Raffaello, Snickers sau Mars; cafea – Lavazza; produse de curățenie – Dero, Cif sau Coccolino; mâncare pentru animale de companie – Whiskas, Pedigree; produse igienă – Kleenex, Kotex, Zewa, Tena, Libresse; scutece copii – Huggies; legume congelate și conserve – Bonduelle; smântâna vegetală și frișcă vegetală – Gran Cucina și Hulala; pește și preparate din pește – Frosta.

Compania a fost înființată în anul 1994 de către antreprenorii Alin Adrian Dociu și Constantin Cătălin Vasile. Din noiembrie 2021 este listată la Bursa de Valori București (BVB), ca urmare a unei oferte publice inițiale în valoare de 367 milioane lei, cea mai mare ofertă publică inițială derulată de o companie antreprenorială românească pe piața de capital locală. Acțiunile companiei (simbol AQ) sunt incluse în indicele de referință BET al Bursei de Valori București și Global All Cap ai FTSE Russell. Compania a obținut nota maximă, 10, în cadrul evaluării VEKTOR efectuată de Asociația Română pentru Relația cu Investitorii – ARIR, în baza a 12 criterii privind guvernanța corporativă și comunicarea cu investitorii. 

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.