Băsescu se ia de bugetari: E furt! Trebuia să-i lăsăm să lucreze cu creionul chimic

0
5
Băsescu se ia de bugetari: E furt! Trebuia să-i lăsăm să lucreze cu creionul chimic

„Pentru orice funcționar din sectorul de stat s-a găsit un spor acolo care să-i fie agățat de salariu”, a declarat Traian Băsescu la Realitatea Plus.

 

 

DNA a ajuns la plajă! Apele Române: Proiectul riscă să fie stopat

 

 

Fostul președinte a afirmat că sporurile acestea sunt o exagerare.

 

„Când s-a făcut legea salarizării, s-a spus că nu mai există niciunul pentru că au fost incluse în salariu. Izvorul acestor sporuri este într-un joc administrativ. Să spunem că Ministerul X are 200 de funcționari, dar el are ocupate doar 160 de locuri. Locurile libere, care sunt bugetate, dar neocupate, s-au folosit tot timpul pentru a pune plusuri la salariile funcționarilor”, a arătat Băsescu.

 

 

S-a aflat câți oameni vor fi dați afară de la POȘTA ROMÂNĂ

 

 

„Cel mai ridicol este sporul de calculator. Nu le dăm copiilor spor că fac lecții la distanță, dar le dăm funcționarilor că îi dor ochii. Ca să nu ceară spor, ar fi trebuit să-i lăsăm să lucreze cu creionul chimic.

Asta arată cât de jos putem coborî în a revendica un soi de furt, că asta e, un furt.

Spor ca să păstrez secretul… E o lege a secretului de serviciu, când vin pe acel post trebuie respectată legea țării. Cum dau procurorului spor de secret când el are interzis prin lege sau celui de la ministerul Energiei că-și ține gura și nu spune în presă care sunt resursele energetice ale României?!

Sporurile sunt un furt clar din bani publici. Din cele 105 miliarde, sporurile reprezintă cam 25-26 miliarde. Există condiții ca să primești un spor, dar sunt convins că nu există studii la niciun fel de spor. Dacă eram în locul lui Cîțu, aș îngheța toate angajările și aș reduce schemele cu tot ce nu e ocupat la momentul ăsta”, a declarat fostul președinte.