x


  • EUR
    4.8377
    USD
    4.2935
string(16) "instant-articles"

BREAKING NEWS! Ordonanța care a lovit în OUG114 s-a adoptat ilegal

Ordonanța de urgență care modifică OUG 114 a fost adoptată fără avizul Consiliului Economic și Social, care s-a reunit a doua zi pentru a discuta actul normativ.

Author: Mihai Voican | Sursa: G4MEDIA | Publicat: 15.01.2020, 11:47

Ordonanța de urgență 1/2020, care modifică OUG 114, a fost adoptată în 6 ianuarie, fără avizul Consiliului Economic și Social, care s-a reunit a doua zi pentru a discuta actul normativ, după cum arată avizul CES publicat pe site. Consiliul Economic și Social (CES) a atenționat Guvernul că trebuie să facă o nouă ședință pentru adoptarea ordonanței, după emiterea avizului.

 

Ordonanța de urgență a fost trimisă la Consiliul Economic și Social în aceeași zi în care a fost adoptată de Guvern.

 

Consiliul Economic și Social s-a întrunit a doua zi și a dat un aviz favorabil, cu câteva observații, inclusiv faptul că „se impune ca Guvernul să organizeze o nouă ședință, în vederea adoptării Ordonanței de urgență ulterior transmiterii avizului Consiliului Economic și Social”.

 

Avizul CES, adoptat în 7 ianuarie, poate fi consultat aici.

 

Guvernul nu s-a întrunit într-o nouă ședință, iar ordonanța de urgență a fost trimisă la Monitorul Oficial. Ordonanța a fost publicată joi, 9 ianuarie, în Monitorul Oficial, fiind datată 6 ianuarie.

 

Articolul integral pe G4MEDIA