AcasăEconomieTurism/HORECABucurești. Restaurant celebru, închis de autorități după mai multe plângeri pe Facebook

București. Restaurant celebru, închis de autorități după mai multe plângeri pe Facebook

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au dispus închiderea temporară a unui restaurant din zona Drumul Taberei din Capitală, oprirea de la comercializare a peste 100 de kilograme de alimente şi amendarea localului după ce au constatat că „oferea servicii care pot pune in pericol viaţa, sănătatea sau interesele economice ale consumatorilor”. Controlul în acest caz a fost făcut după ce comisarii ANPC au văzut că pe reţelele sociale clienţii restaurantului se plâng de calitatea serviciilor.
Controalele la restaurantul Trattoria Roma, situat în cartierul Drumul Taberei din Capitală, au început în urma unei postări de pe reţelele sociale, care nu a fost postată pe contul ANPC.
„În urma verificărilor, o echipă a Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Municipiul Bucureşti a constatat un mod defectuos de derulare a activităţii restaurantului, care oferea servicii care pot pune in pericol viaţa, sănătatea sau interesele economice ale consumatorilor, fapt care a dus la aplicarea următoarelor sancţiuni: oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a unei cantităţi de peste 113 kg produse neconforme în valoare de peste 5.000 lei; amendă contravenţională în valoare totală de 10.000 lei şi oprirea temporară a prestării serviciilor  până la remedierea deficienţelor”, informează ANPC într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă.
Printre neregulile înregistrate se numără utilizarea unor materii prime şi preparate culinare fără etichete cu data limita de consum sau elemente de identificare şi caracterizare, utilizarea unor agregate frigorifice „total neigienizate, cu prezenţa masivă de praf, impurităţi şi resturi alimentare pe ventilaţia cu care sunt echipate”, prezenţa unor insecte moarte, utilizarea bureţilor de sârmă, în spaţiul de lucru şi colectarea reziduurilor solide în recipiente fără capac precum şi lipsa informării consumatorilor, în lista meniu, asupra riscurilor previzibile reprezentate de ingredientele cu potenţial alergen.
Şeful ANPC, Horia Constantinescu, subliniază importanţa mesajelor pe care tinerii comisari ai instituţiei le urmăresc pe reţelele sociale acesta arătând că roadele implicării tinerilor comisari „se văd zi de zi, atât în efecte, cât şi în schimbarea mentalităţii în interiorul instituţiei”.

Ultimele Articole