AcasăEconomieEnergieCardul de energie este inutil! Hidroelectrica e marele vinovat

Cardul de energie este inutil! Hidroelectrica e marele vinovat

Foarte mulți clienți, persoane fizice, se plâng că nu primesc facturi, dar au carduri de energie, a declarat vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy-Bege.

„Singurul lucru care ne vizează și putem să analizăm problema este că foarte, foarte mulți clienți se plâng că nu primesc facturi, nu sunt emise facturile, facturile nefiind emise, ele nu pot fi achitate prin aceste carduri.

Din câte știu, cardurile au un termen, cele care au fost distribuite în prima parte a anului trebuie folosite până în iunie sau iulie, dacă nu mă înșel, și oamenii se plâng că nu primesc facturile de la furnizori și nu au cu ce să se ducă la poștă sau unde se facă aceste plăti, să folosească cardul de energie”, a declarat oficialul ANRE.

Conform acestui, ANRE va lua toate măsurile necesare pentru a constrânge furnizorii să emită facturile la timp. Mai mult, oficialul ANRE a menționat că Hidroelectrica este compania cu cele mai mari întârzieri.

”Noi o să demarăm controale pentru că adevăr am avut deja controale pe acest subiect cu întârzierea facturilor. Am aplicat amenzi, iar, dacă e nevoie, vom repetă și vom mai aplică pentru a încerca să-i constrângem pe furnizori să emită la timp aceste facturi.

În acest moment, cele mai mari întârzieri sunt la Hidroelectrica, din câte am înțeles. Hidroelectrica de abia acum, în luna martie, a început să se emită facturile pentru iulie, poate pentru august, deci putem să vorbim de o întârziere de timp de șase luni. La ceilalți furnizori întârzierile sunt mai mici și se recuperează mult mai prompt”, a declarat Nagy-Bege.

Oficialul ANRE a mai spus și ce pot face românii cărora le întârzie facturile la energie electrică.

„Există un regulament de furnizare a perioadei noi care spune că în momentul în care furnizorul întârzie în emiterea facturilor și atunci când facturează, facturează consumul pentru o perioada mai mare decât o luna, atunci automat, fără să ceară clientul, trebuie să-i ofere și posibilitatea plății eșalonate în același număr de rate, câte luni se se facturează în factură respectivă.

Deci dacă cineva primește o factură pentru consumul a 3 luni trebuie să aibă posibilitatea să plătească factură în trei rate.

Aceste carduri se pot folosi până în iulie, deci ar mai fi trei sau patru luni în care se pot folosi în această perioadă toate facturile care vin cât sunt de energie electrică, gaze naturale, energie termică, încălzire centralizată, chiar și facturile pentru lemne de foc sau butelii se pot se pot achita cu aceste carduri”, a mai spus oficialul ANRE.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.