Care este numele adevărat, din acte, al lui Ion Țiriac! ”Am vrut să-l schimb!” Magnatul a vrut să-și corecteze numele dar s-a lovit de birocrație

Care este numele din acte al lui Ion Țiriac! Ce scrie de fapt în buletinul și pașaportul românului aflat în topul Forbes al miliardarilor lumii!

Sub prenumele de Ion, fostul mare sportiv, actualmente unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri de origine română s-a făcut cunoscut la generații. Însă numele său din acte este Ioan, precum al tatălui său.

 ”În paşaport scrie Ioan, nu scrie Ion. Tatăl meu a fost Ioan şi atunci m-a făcut şi pe mine Ioan. Am încercat la un moment dat să îmi schimb numele, să îmi pun Ion, dar trebuia să fac atâtea hârţoage încât am renunţat. Ioan Ţiriac scrie în paşaport, născut în 1939, pe 9 mai, la Braşov”, spune miliardarul a cărui avere a fost estimată de jurnaliștii faimoasului catalog statistic Forbes la  2,1 miliarde de dolari (locul 2 în România și în creștere față de anul trecut, când a fost catalogat cu circa 2 miliarde de dolari).

 Care este numele din acte al lui Ion Țiriac! Astfel, conform spuselor omului de afaceri, acum în vârstă de 84 de ani, în acte se identifică drept Ioan Țiriac. Singurul ce poartă acest prenume este fiul spu cel mare, Ion Alexandru Țiriac.

Recent, Ion Țiriac a făcut subiectul unui material publicat de britanicii de la Daily Star, intitulat ”Tenistarul de care n-ai auzit și este mai bogat decât Ronaldo și Messi la un loc”.

Ioan este prenumele lui Ion Țiriac! ”Tenis jucau numai oamenii cu bani și pe vremea aia. Eu veneam dimineaţa la 6:00, când jucau boierii mari, ca să le strâng mingile şi îmi dădeau 25 de bani. Dacă stăteam două ore erau 50 de bani.50 de bani azi, 50 de bani mâine, poimâine aveam 3 lei. Într-o sâmbătă sau duminică unuia dintre acesti burtoși nu i-a venit partenerul şi cum eram mai tinerel m-a întrebat dacă nu pot să îi arunc mingile inapoi. Cum dădea, cum îi dădeam înapoi.Era 5 mai 1955, cu 4 zile inainte sa implinesc 15 ani. A fost primul meu contact cu racheta de tenis si cu tenisul”, a rememorat Ion Țiriac din perioada când era elevul Ioan.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed