AcasăGeneralCare sunt cele mai căutate meserii din 2022

Care sunt cele mai căutate meserii din 2022

Care sunt cele mai căutate meserii din 2022. Pandemia a influențat cerințele angajaților, așa că mulți dintre ei s-au reprofilat, iar odată cu asta, cele mai căutate meserii din 2022 au cunoscut o schimbare fără precedent.

Potrivit graficului de prognoza al abilitatilor realizat de Centrul European pentru Dezvoltarea Invatamantului Vocational (CEDEFOP) cele mai cautate meserii în următorii ani vor fi:

Care sunt cele mai căutate meserii din 2022

legal, social si cultural – variate activitati ce tin de legi, stiinte sociale, arte, religie, divertisment;
sanatate – medici, asistenti medicali;
muncitori servicii personale legate de calatorii, menaj, catering, ingrijirea copilului si ingrijirea personala;
profesori, traineri;
ingineri si oameni de stiinta;
vanzatori;
servicii de protectie (ex. pompieri, politisti, jandarmi);
administratie si business;
functionari.

Care sunt cele mai căutate meserii din 2022

Totodată, în studiu realizat de Fundatia Nationala de Stiinte din SUA arata ca 80% din job-urile disponibile pana in 2025 vor fi bazate pe asa-numitele competente STEM (Stiinte, Tehnologie, Inginerie si Matematica).

De menționat este faptul că, în pandemie, cel mai cautat job a fost cel de curier. Cu siguranta, va fi printre cele mai cautate si in 2022.

Care sunt cele mai căutate meserii din 2022

Totodată, domeniul IT ramane in topul celor mai bine platite joburi si in 2022. Deficitul de specialisti existent la momentul actual, din cauza emigrarii specialistilor, determina cresterea constanta a salariilor in acest domeniu in Romania.

Datele maia rată că în 2021,  dispecerii, maistrii si vopsitorii auto se aflau in cautarilor celor mai multi angajatori. Astfel, este de asteptat ca aceste meserii sa fie printre cele mai cautate si in 2022.

Ultimele Articole