Cât costă o renovare a unei băi și cât va dura?

Baia este printre cele mai utilizate camere ale unei locuințe. Tocmai de aceea această încăpere este mai predispusă la renovare. Procesul de renovare al băii poate fi unul complicat, mai ales că trebuie să țineți cont de multe aspecte. Dar rezultatul renovării va fi unul pe măsură dacă investiți timp, bani și suflet în proiect.

Care sunt pașii pe care trebuie să îi urmați pentru renovarea băii?

În cazul în care vreți să faceți o renovare completă a băii, va trebui în primul rând să îndepărtați toate obiectele sanitare pe care le aveți, pentru a putea fi înlocuite. 

După ce ați înlăturat obiectele sanitare vechi și ați curățat și reparat zonele puteți monta noile obiecte și instalații sanitare. Toaleta ar fi bine să o păstrați pentru final, așa că nu o montați în acest pas.

Apoi treceți la gresie și faianță. Acum ar fi momentul ideal pentru ca acestea să fie înlocuite. Procesul de montare este unul anevoios și necesită o atenție deosebită. Asigurați-vă că plăcile sunt drepte. Dacă nu doriți gresie și faianță, puteți pune parchet masiv pe pereți, pardoseală din plută sau piatră naturală decorativă. 

Apoi e momentul să vopsiți pereții. Asigurați-vă că vopseaua pe care vreți să o utilizați este rezistentă la umezeală și are proprietăți care vor ține mucegaiul departe. Bineînțeles că și culoarea are un rol important, așa că alegeți ceva care să se completeze cu restul culorilor pe care le veți avea în încăpere.

Următorul pas este să montați noile dulapuri. Alegeți dulapuri din materiale rezistente la umezeală și care să vă ofere spațiu de depozitare generos.

Ca ultim pas puteți instala toaleta. Este recomandat să faceți acest lucru la final pentru a evita problemele care pot apărea cu scurgerea apei sau cu conductele sanitare. După ce ați instalat toaleta, verificați dacă funcționează cum trebuie.

În funcție de complexitatea lucrărilor, renovarea băii poate dura între câteva zile și câteva săptămâni.

Care ar fi costurile renovării unei băi dacă apelați la un expert?

Fiind vorba de o lucrare atât de importantă, este recomandat să apelați la un profesionist care să vă execute lucrarea.

Unii specialiști vă vor oferi un preț pentru întreaga lucrare, iar alții vor cere plata la zi. Important este să știți orientativ cam care e suma totală la care ați putea ajunge. Aflați costul procesului de renovare al băii aici: preț manoperă renovare baie.

Sunt multe costuri care pot fi calculate pentru renovarea unei băi. Spre exemplu, pentru realizarea zidăriei din baie din orice fel de cărămizi arse pline și mortar, cu grosime de 65 milimetri costurile sunt de 2952,6 lei/m².

Pentru realizarea izolației sub plăcile ceramice cu glet dublu în interior pe o suprafață orizontală costul este de 682,5 lei/m².

De ce ar trebui să apelați la un expert?

Dacă apelați la un expert veți avea mult mai puține bătăi de cap. Pentru că această persoană nu trece pentru prima dată prin acest proces, așa că poate gestiona totul astfel încât rezultatul să iasă perfect.

În plus, nu va fi nevoie să achiziționați sculele și materialele necesare acestui demers. Asta înseamnă că banii salvați pot fi folosiți la achiziționarea unor obiecte de o calitate premium pentru baie.

Nu în ultimul rând, vă veți putea gestiona timpul și banii mai bine, pentru că vor exista mai puține momente neprevăzute decât dacă renovarea ar fi condusă de o persoană fără experiență.

Nu ezitați să vă renovați baia cu ajutorul unui profesionist. Chiar dacă vi se pare pe moment că veți cheltui mai mulți bani, calitatea și durabilitatea lucrării vă vor scuti bani pe termen lung. 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri