Câteva sfaturi pentru ca alimentele să dureze mai mult timp în frigider

Este unul dintre lucrurile care ți se pot întâmpla dacă neglijezi starea frigiderului tău și poate deveni o sursă de bacterii de tot felul dacă nu o eviți.

Deși frigul din frigider intarzie aparitia acestor microorganisme care vă pot strica cina, acestea nu împiedică apariția lor.

Un lucru de reținut este că unele alimente nu trebuie păstrate în frigider.

Dar pentru acelea care trebuie totuși păstrate la frigider, iată câteva sfaturi pentru a le face să dureze mai mult.

 

  1. 1. Controlați temperatura

Primul lucru de care trebuie să ții cont este că trebuie să controlezi bine temperatura. Dacă temperatura se schimbă sau lanțul de frig este rupt, este posibil să apară microbi.

Temperatura frigiderului nu trebuie să depășească 4 grade Celsius. În cazul legumelor, fructelor și legumelor, temperatura nu trebuie să scadă sub 0 grade.

Trebuie să încercați să nu dureze prea mult de când cumpărați mâncarea până când o puneți în frigider, mai ales dacă este înghețată, pentru a nu rupe lanțul de frig.

Nu puneți niciodată mâncare fierbinte în frigider, pentru că va crește consumul de energie, deoarece aparatul are nevoie de mai multă putere pentru a menține temperatura.

Un alt motiv este că mâncarea fierbinte poate crește temperatura celorlalte alimente de lângă ea, ceea ce le va face să se strice mai repede.

Nu acoperiți orificiile de aerisire.

 

  1. 2. Puneți mâncarea acolo unde îi este locul

Cea mai rece parte din frigidere este partea inferioară, deci aici trebuie depozitate alimentele delicate, cum ar fi peștele și carnea, care au nevoie de mai mult frig.

În sertare ar trebui să puneți fructele și legumele, a căror temperatură de depozitare nu trebuie să scadă sub 0 grade. Dacă le-ai cumpărat într-o pungă, scoate-le din aceasta pentru că se udă și se strică mai repede.

În partea de mijloc, care are de obicei o temperatură de 4 sau 5 grade, sunt alimente care necesită mai puțin frig, cum ar fi lactatele.

Partea superioară a frigiderului și ușa sunt cele mai puțin reci și unde temperatura variază cel mai puțin. Acolo ar trebui să puneți ouăle sau alimentele ambalate.

Ușa este, de asemenea, cea mai expusă la schimbările de temperatură. Acolo puteți pune băuturile, untul, sosurile sau chiar alimentele ambalate.

O greșeală obișnuită este să puneți lapte sau ouă acolo, care sunt alimente care își pierd cu ușurință prospețimea.

Unele alimente eliberează un gaz numit etilenă, care este inodor, dar poate strica mâncarea atunci când intră în contact cu acesta.

Fructele pot elibera acest gaz, care strică legumele, așa că împiedicați cele două categorii să intre în contact una cu cealaltă.

 

  1. 3. Verificați timpii de stocare

Nu exista frigider sau combina frigorifica perfecta. Astfel, nu toate alimentele rezistă la fel de mult timp și acest lucru trebuie luat în considerare atunci când le consumăm.

Mezelurile și puiul crud, curcanul, carnea de porc sau carnea de vită durează doar 1-2 zile.

Hamburgerul și preparatele din carne tocată de vită, curcan, vițel sau porc durează și ele între 1 și 2 zile.

Carnea proaspătă de vită, miel sau porc va dura între 3 și 5 zile.

Ouăle crude în coajă vor dura 3-5 săptămâni.

Supele durează 1 sau 2 zile.

 

  1. 4. Mențineți ordinea și curățenia

Siguranța alimentelor din frigiderul dvs. va fi mai mare dacă, pe lângă plasarea lor corectă, vă asigurați că frigiderul nu este supraîncărcat, deoarece acest lucru limitează circulația frigului.

O altă problemă importantă este curățarea imediată în cazul în care se varsă lichid, deoarece acest lucru oferă mai puține oportunități de dezvoltare a bacteriilor și, de asemenea, evitați contaminarea altor alimente, cunoscută sub numele de contaminare încrucișată.

Verificați frigiderul cel puțin o dată pe săptămână și aruncați tot ceea ce este stricat. Și, desigur, verificați datele de expirare.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed