Cele mai frecvente greșeli pe care le poți face când prepari murături

Cele mai frecvente greșeli pe care le poți face când prepari murături. Dacă ești una dintre persoanele care aleg să prepare murături, e important de știut faptul că anumite greșeli frecvente pot distruge rețeta.

Sunt cazuri în care murăturile ajung să fie băloase, în timp ce în alte cazuri, textura lor ne dezamăgește.

Iată cele mai frecvente greșeli pe care le poți face când prepari murături și de care ar fi recomandat să te ferești.

În primul rând nu uita să sterilizezi borcanele și butoiul unde pui murăturile. Pentru o curățare complexă trebuie sa folosesti 200 g de bicarbonat de sodiu pe care sa il dizolvi 150 ml de apa calda.

Cele mai frecvente greșeli pe care le poți face când prepari murături

Spala foarte bine recipientul in care urmeaza sa pui muraturile folosind bicarbonatul de sodiu dizolvat in apa, iar apoi lasa-l sa se usuce. In acest fel, te asiguri ca ai indepartat toate bacteriile, caci acestea sunt una dintre cauzele ce duc la muraturi baloase.

Apoi, legumele se spala foarte bine folosind apa rece. Pe langa asta, nu uita sa te speli si pe maini foarte bine. Totul trebuie sa fie curat si serilizat, inclusiv mainile tale.

Dacă folosești apă de la robinet, fierbe-o înainte de a o utiliza. Apa fiarta te scapa si de riscul ca muraturile sa faca floare.

Și sarea contează la murături. E important să optăm pentru cea grujoasă nu pentru cea de masă. Aceasta din urma contine un aditiv care poate transforma totul in muraturi baloase. Sarea grunjoasa se dizolva in apa foarte usor, asa ca nu este absolut nicio problema.

Mai trebuie sa stii ca pe langa faptul ca dau gust muraturilor, condimentele sunt utile pentru a distruge bacteriile. Hreanul, boabele de mustar, piperul sau dafinul au proprietati antibacteriene si protejeaza muraturile pe toata durata sezonului rece.

Poti adauga chiar si un saculet de panza pe care sa il umpli cu boabe de mustar. Acesta se poate pune la suprafata borcanului cu muraturi si va impiedica acea floare sa se formeze.


Totodata, este bine sa adaugi in butoiul sau borcanul cu muraturi si cateva crengute de visin sau radacini de hrean.

Și depozitarea este importantă. Murăturile trebuie păstrate la o temperatură care să nu fie mai mare de 10 grade. De asemenea, capacul trebuie să fie închis etanș.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed