Clienții care nu mănâncă tot din farfurie, taxați

0

Este o măsură anti-risipă. Administratorul unui restaurant din Viena a hotărât să îi taxeze pe clienții care nu mănâncă tot ce-și pun în farfurie. Măsura a fost adoptată, de asemenea, și de un restaurant din Elveția, scrie Blick.

Este o măsură anti-risipă

Persoanele care aleg să mănânce la restaurantul cu specific chinezesc Lucky Wok, situat în cartierul Floridsdorf din Viena, și nu mănâncă tot ce-și pun în farfurie vor trebui să scoată din buzunar doi euro.

Anunțul cu privire la taxă se regăsește în meniul restaurantului cu specific chinezesc: „Atenție! Vă cerem înțelegere! Se vor percepe taxa de 2 euro pentru fiecare farfurie în care a rămas mâncare!”

Clienții VS conducerea restaurantelor

„Dar cine se uită la meniul unui restaurant, unde mănânci cât poți?”, a comentat un client după ce o chelneriță i-a atras atenția asupra acestui lucru.

„Dacă oaspeții nu își termină mâncarea, atunci este o risipă completă”, a declarat conducerea Lucky Wok.

Această măsură anti-risipă a fost adoptată și de un restaurant din Baden, Elveția. Astfel, clienții care nu mănâncă tot ce au în farfurie sunt taxați cu 5,1 euro.

„Eu am învățat că mâncarea este valoroasă, nu o arunci!”, a afirmat proprietarul restaurantului Salman Ghauri, care a copilărit în India. „Este foarte important să tratezi mâncarea cu respect. Întotdeauna îmi avertizez clienții de trei ori și oamenii înțeleg asta. Farfuriile se întorc aproape întotdeauna goale”, a mai declarat el.