AcasăEconomieAutoCod Rutier 2022. Ce amendă primești dacă nu ai cauciucurile de iarnă...

Cod Rutier 2022. Ce amendă primești dacă nu ai cauciucurile de iarnă montate pe mașină

Cod Rutier 2022. Ce amendă primești dacă nu ai cauciucurile de iarnă montate pe mașină. Se apropie sezonul rece, iar șoferii trebuie să știe că riscă să primească amenzi usturătoare dacă nu își echipează corespunzător autovehiculul.

Nu există o perioadă exactă la care trebuie montate anvelopele de iarnă, cert este că la primă zăpadă, șoferii ar trebui să facă acest lucru. Cum, în unele zone din țară, iarna și-a făcut deja simțită prezența din luna octombrie, Poliția Română a anunțat încă de atunci că a început sezonul anvelopelor de iarnă obligatorii.Potrivit actului normativ, cei care circulă pe drumuri publice acoperite de zăpadă, gheață sau polei sunt obligați să aibă anvelope de iarnă.

Cod Rutier 2022. Ce amendă primești dacă nu ai cauciucurile de iarnă montate pe mașină

„Chiar dacă drumul este uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceți, chiar și pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă.

Este sancţionată conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante”, au informat autoritățile.

Cod Rutier 2022. Ce amendă primești dacă nu ai cauciucurile de iarnă montate pe mașină

Ce se întâmplă în cazul celor care sunt opriți de poliție și nu au mașina echipată cu anvelope de iarnă deși afară este zăpadă sau polei? Aceștia riscăm ă primească o amendă care este prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv între 1.305 și 2.900 lei).

De asemenea, sancțiunea contravențională este însoțită și de măsura reținerii certificatului de înmatriculare, mai arată Codul Rutier 2022.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.