x


  • EUR
    4.7787
    USD
    4.3149
string(7) "politic"

Creierul programului de guvernare, 8 ani cu executare

Creierul programului de guvernare al PSD-ALDE, Darius Vâlcov, a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare, în primă instanță. Fostul ministru, actual consilier în aparatul de lucru al prim-ministrului, este acuzat de spălare de bani și trafic de influență. Liderul PSD afirma despre Darius Vâlcov că este „un om de o valoare rară”.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 08.02.2018, 14:03

Potrivit deciziei instanţei, Vâlcov a primit 4 ani pentru trafic de influenţă, 6 ani pentru spălare de bani, 2 ani pentru efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia. Aceste pedepse s-au contopit, aplicându-se pedeapsa cea mai mare, la care se adaugă un spor, rezultând astfel o condamnare finală de 8 ani.

 

Totodată, se confiscă de la Vâlcov suma de 6,2 milioane lei, fiind menţinut sechestrul asigurător dispus de procurorii DNA.

 

Decizia nu este definitivă.

 

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată, în mai 2015, pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, în formă continuată.

 

 

Darius Vâlcov, fost primar al Slatinei timp de două mandate, în perioada 2004-2008, a fost membru al PDL, apoi a trecut la PSD, fiind numit de partid ministru al Finanţelor.

viewscnt