AcasăGeneralCum alegi cele mai eficiente echipamente de protecție a muncii! Detalii de...

Cum alegi cele mai eficiente echipamente de protecție a muncii! Detalii de care să ții cont

Echipamentele de protecție nu sunt doar o cerință, ci un factor vital pentru desfășurarea activității, cu reducerea riscului apariției accidentărilor. Alegerea unor astfel de produse de calitate și în acord cu nevoile specifice ariei de desfășurare a activității este însă esențială, așa că nu trebuie făcută la voia întâmplării.

 

Iată cum te asiguri că alegi cele mai bune seturi de protecție:

  • echipamente în funcție de specificul domeniului – fiecare domeniu de activitate are o serie de articole de protecție specifice. Alege articolele în acord cu domeniul de activitate, astfel încât să fii sigur că echipamentul format este conform standardelor și asigură protecția care se impune mediului tău de activitate;
  • echipamente care sa corespundă recomandărilor inspectorilor de protecția muncii și SSM – pentru a te asigura că angajații tăi își desfășoară activitatea în siguranță, alege să le pui la dispoziție echipamente conform recomandărilor inspectorilor de protecția muncii și SSM;
  • echipamente de protectie de calitate – alege produse impermeabile, cu o densitate suficient de mare. Cu cât densitatea articolelor de protecție este mai mare, cu atât riscul ca materialul să se rupă este mai mic. Alege căști de calitate, care să nu se spargă cu ușurință la impact și cu prinderi performante, care să garanteze protecția. Totodată, alege bocanci realizați corect, fără lipituri și, eventual, cu protecție în zona bombeului – acolo unde se impune!

 

Ce echipamente de protecție să alegi în funcție de domeniul de activitate?

Poți opta pentru echipamente de protecție dedicate fiecărui domeniu de activitate în parte. Acestea diferă în funcție de aria de acoperire pentru care urmează să fie utilizate.

Iată câteva detalii de care să ții cont atunci când comanzi echipamentul, în funcție de domeniul de activitate:

  • Drujbar

În cazul în care ai nevoie de un echipament care să-ți asigure un nivel ridicat de protecție în momentele când folosești drujba, trebuie să alegi o vestimentație care să-ți asigure vizibilitate. Dacă activitatea pe care o desfășori implică manipularea, gestionarea și tăierea arborilor, trebuie să îți achiziționezi un echipament care să te facă să fii văzut de ceilalți oameni de pe teren. Încălțămintea trebuie să fie una de calitate, solidă și care să-ți poată oferi confort chiar și în condiții de lucru dificile. Astfel, trebuie să ai o încălțăminte care să îți ofere confortul termic de care ai nevoie – fie că vorbim despre temperaturi scăzute, fie de temperaturi foarte ridicate.

Mănușile și casca de protecție trebuie să fie nelipsite pentru a fi sigur că dispui de echipamente de protecție complete.

 

  • Medical

Folosirea unor astfel de echipamente în domeniul medical este vitală pentru evitarea infectării cu agenți patogeni. Un echipament sigur si complet este format din mască medicală, mănuși, vizieră, ochelari pentru protecție facială și halat. Utilizarea unui astfel de echipament se face cu respectarea unor proceduri clare, astfel încât sănătatea cadrelor medicale sau a pacienților să nu fie în pericol niciun moment.

 

  • Gastronomic

Echipamentul de protecție este la fel de util și de important și în bucătărie, la fel ca în cabinetul medical sau pe șantier. Siguranța și sănătatea sunt influențate de respectarea normelor de igienă, iar un astfel de echipament va asigura atât protecția celor din bucătărie, cât și lucrul într-un mediu curat. Șortul, boneta, mănușile – sunt doar câteva dintre produsele indispensabile pentru desfășurarea activității în bucătărie în siguranță.

Construcțiile, atelierele mecanice, vopsitorii sau mediile industriale sunt doar câteva alte domenii în care activitatea nu s-ar putea desfășura în condiții optime de siguranță în lipsa articolelor de protecție precum cele menționate.

Intră pe TotalClean.ro și consultă oferta completă de echipamente de protecție. Comandă articolele de care ai nevoie pentru a te asigura că atât tu, cât și angajații tăi veți fi în siguranță ori de câte ori veți ajunge la locul de muncă.

Ultimele Articole