AcasăGeneralCum alegi mereu cravata perfectă, un accesoriu indispensabil unui bărbat elegant

Cum alegi mereu cravata perfectă, un accesoriu indispensabil unui bărbat elegant

Atunci când vine vorba de a se îmbrăca pentru evenimente elegante, femeile au de luat mult mai multe decizii în materie de stil decât bărbații. Pentru bărbați este mai simplu. Știm că vom purta o versiune de cămașă și costum. Dar atunci când vine vorba de a adăuga o notă finală, unii se simt confuzi în legătură cu alegerea unei cravate bărbați care să completeze celelalte elemente ale ansamblului lor.

Cea mai mare greșeală pe care o fac bărbații atunci când încearcă să își asorteze cravata la haine este alegerea unei cravate bărbați nepotrivite pentru hainele din garderoba lor. Pentru a vă asorta cu ușurință cravatele cu cămășile și costumele, trebuie să aveți cravate care să se potrivească cu hainele care se află deja în garderoba dumneavoastră. Află în acest articol cum să faci alegerea perfectă a cravatelor.

Asortează-ți cravata cu hainele tale, nu hainele cu cravata ta

Important este să nu cumpărați o cravată doar pentru că arată bine. Cumpărați cravate bărbați care să fie proporționale cu corpul dumneavoastră și a căror culoare și model să se potrivească bine cu cămășile și costumele dumneavoastră. Cravatele trebuie să se potrivească cu hainele tale; nu arată bine singure.

Asortarea cravatei barbati, a cămășii și a costumului nu este o știință exactă. Este nevoie doar de cunoștințe de bază despre proporții, modele și culori care pot fi folosite pentru a construi o garderobă interschimbabilă. Începeți cu cămăși și costume ușor de asortat; apoi adăugați o gamă de cravate moi care să pună în valoare ținutele pe care le-ați creat. Veți dori apoi să purtați mai des o cravată, deoarece aceasta adaugă culoare tenului și vă face să arătați mai bine în general.

Verificați dimensiunea cravatei dvs.

Dimensiunea cravatei se referă la lățimea și lungimea cravatei în raport cu tipul de corp și stilul vestimentar al unui bărbat. Un bărbat înalt, cu un costum lat și o frunte lată, va arăta cel mai bine dacă echilibrează totul cu o cravată mai lată decât media și suficient de lungă pentru a ajunge la catarama centurii. Cineva care este scund are problema opusă și ar trebui să caute cravate bărbați mai mici, care nu sunt doar mai subțiri în lățime, ci și mai scurte în lungime. Aceste cravate de dimensiuni speciale pot fi găsite la mulți comercianți online.

Pentru aceia dintre noi care au o înălțime apropiată de medie, proporțiile pot deveni o problemă atunci când cumpărăm de la creatori de modă de lux sau când ne procurăm piese de epocă din magazinele second hand. Bărbații de înălțime medie ar trebui să încerce să poarte cravate cu o lățime cuprinsă între 5 și 5,75 cm. Orice lucru mai lat sau mai subțire ar trebui să fie rezervat pentru un bărbat a cărui înălțime o cere; în caz contrar, vă abateți pe tărâmul modei, nu al stilului.

Alegerea culorii cravatei

Nu există un răspuns perfect la întrebarea ce culoare se potrivește cel mai bine cu o anumită ținută. Doi factori determină culoarea potrivită pentru un bărbat: mesajul pe care încearcă să îl transmită și combinația de culori care completează cel mai bine tonul natural al pielii sale.

Pentru un look discret, dar sofisticat, luați în considerare asocierea cravatelor semisolide, ușor structurate, de culoare albastră și verde, cu haine de un albastru rece. Dacă doriți să atrageți atenția asupra dumneavoastră, optați pentru contrastul izbitor al unei cravate roșu aprins peste o cămașă deschisă la culoare. Cravata roșie se numește “cravată de putere” pentru un motiv anume; această combinație funcționează bine pentru prezentatori, deoarece atrage privirile rătăcitoare și le îndreaptă direct spre fața vorbitorului.

În ceea ce privește culorile care se potrivesc bine cu trăsăturile particulare ale unui bărbat, veți dori să imitați nivelurile naturale de contrast. Bărbații cu părul și pielea deschisă la culoare au un contrast scăzut și ar trebui să se limiteze la combinații de culori pastelate și monocrome. Bărbații cu părul închis la culoare și pielea deschisă la culoare au un contrast ridicat și vor alege mai degrabă combinații de culori care au linii clar definite între ele. Dacă aveți părul închis la culoare și pielea de culoare medie spre închisă, puteți alege combinații de cravată și cămașă/costum cu contrast redus sau ridicat. În acest caz, provocarea ta va fi să separi combinațiile de costum, cămașă și cravată. Aceasta este o mică diferență, pe care o puteți face luând haine din garderoba dvs. și experimentând cu diferite nuanțe.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.