AcasăPoliticDan Vîlceanu atacă actuala conducere PNL: „Au fost abandonate principiile liberale de...

Dan Vîlceanu atacă actuala conducere PNL: „Au fost abandonate principiile liberale de guvernare”

Fostul secretar general al PNL și ministru în Guvernul Cîțu, Dan Vîlceanu, a făcut într-o postare pe Facebook o analiză a ultimelor șase luni, iar concluzia lui este că ”nu există o strategie politică și nici obiective politice” din partea liberalilor. El spune că dacă nu se vor repara unele greșeli va urma ”un dezastru economic al României, urmat de un dezastru politic al PNL”.

”S-a abandonat proiectul de coagulare a dreptei care începuse încă de la finalul anului trecut (fuseseră desemnate echipele de negociere cu ALDE și PMP, existau înțelegeri de principiu și fusese deja votat in BEx primul protocol de fuziune, cu ALDE).

Au fost abandonate principiile liberale de guvernare și cele mai importante măsuri impuse de PNL în programul de guvernare: a) fără taxe noi sau creșteri de taxe, b) finanțarea investițiilor la 7% din PIB, c) susținerea implementării PNRR”, anunță Vîlceanu.

Liberalul acuză actuala conducere a partidului că a cedat total agenda publică, iar în teritoriu social-democrații sunt ”foarte agresivi”.

”În aproape toate județele, PSD este foarte agresiv și și-a impus oameni în poziții de conducere și a început o campanie de racolare a primarilor liberali, comportament ignorat de conducerea PNL deși mai mulți colegi au subliniat aceste aspecte în ședințe.

În interiorul partidului a început o vânătoare a tuturor celor care au puncte de vedere critice la adresa PSD sau a miniștrilor PSD, statutul partidului este încălcat voit, iar democrația internă a fost înăbușită”, a mai scris Vîlceanu.

Fostul secretar general al partidului susține că așteaptă de la liberali să îndrepte aceste greșeli pentru a ”evita un dezastru economic al României, urmat de un dezastru politic al Partidului Național Liberal”.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.