De ce nu trebuie să ții niciodată cartofii lângă ceapă

De ce nu trebuie să ții niciodată cartofii lângă ceapă. Mulți dintre noi achiziționează ceapa și cartofii la aceeași sesiune de cumpărături. La depozitarea acestor legume însă, ar fi bine să fim mai atenți.

În niciun caz, cartofii și ceapa nu trebuie să stea împreună, pentru că riscă să se influențeze negativ una pe cealaltă.

De ce nu trebuie să ții niciodată cartofii lângă ceapă

Specialiștii în agricultură sunt de părere cele două legume trebuie păstrate într-un mediu întunecat şi răcoros, însă nu una lângă cealaltă. Cercetările au arătat că cepele emană un gaz numit etilenă, care ajută cartofii să se coacă rapid și în felul acesta îi face să putrezească. Etilena este un hormon vegetal care ajută la dezvoltarea plantelor.

Astfel, în momentul în care când cartofii încep să se învechească vor determina și cepele să putrezească. Practic, cele două legume se influențează decisiv una pe cealaltă și, de aceea, nu trebuie depozitate în același spațiu.

De ce nu trebuie să ții niciodată cartofii lângă ceapă

Trebuie precizat că tuberculii de cartofi emană foarte multă umiditate și duce la stricarea cepelor. Practic cepele încep să se lichefieze și prezintă scurgeri urât mirositoare. De aceea este indicat ca cele două legume să fie păstrate într-un spațiu întunecat, răcoros și separat.

În ceea ce privește etilena și pericolul la care ne expunem, specialiștii în domeniul agriculturii recomandă ca fructele și legumele care produc etilenă să fie ținute separat, fiindcă influențează decisiv coacerea celorlalte legume sau fructe.

Spre exemplu în cazul fructelor, bananele produc etilenă și nu trebuie depozitate niciodată împreună cu merele.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed