x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(16) "instant-articles"

De ce sunt rușii campioni la păstrarea averii în bani gheață. Până și milionarii fac asta

Deși au trecut deja trei decenii de la căderea comunismului, rușii preferă să-și țină o mare parte a averilor în bani cash. În Rusia sunt cel puţin 163.176 de milionari, iar 26% din activele lor combinate sunt în bani gheaţă, dublu faţă de Europa şi de aproape trei ori mai mult decât în SUA, scrie agenția Bloomberg, citată de Agerpres.

Author: Cristina Popovici | Sursa: stirileprotv.ro | Publicat: 07.04.2019, 8:41

Conservatorismul ruşilor este justificat de evenimentele istorice. Tranziţia dureroasă la capitalism a fost urmată de o serie de devalorizări, cea mai recentă în 2014. Există foarte puţină încredere în stat sau produsele financiare riscante vândute de bănci şi există temerea că o nouă criză ar putea izbucni în orice moment, a declarat Olga Raykes, co-fondatoarea firmei Confideri.

 

“Ai întotdeauna nevoie de bani gheaţă pentru a continua să duci un stil de viaţă decent sau să injectezi capital de lucru pentru a salva o afacere”, a declarat Olga Raykes.

 

Mulţi dintre ruşii bogaţi îşi păstrează banii în conturi de depozite, în special pe fondul îngrijorărilor că ritmul de creştere a economiei mondiale încetineşte. Nivelul depozitelor bancare a crescut în ultimii doi ani, după ce Rezerva Federală americană a început să înăsprească politica monetară, ceea ce le permite clienţilor să câştige fără riscuri 2,8% la depozitele în dolari. Un alt beneficiu este şi faptul că rubla rusească s-a depreciat cu aproape 50% în raport cu dolarul după 2014, când Washingtonul a impus sancţiuni Rusiei.

 

Mai multe, pe Economica.net.