AcasăMoney&PeopleDupă 40 de ani, în Phoenix cântă iar numai români! De-alungul anilor...

După 40 de ani, în Phoenix cântă iar numai români! De-alungul anilor și-au adus contribuția muzicieni nemți și polonezi

Dacă de-alungul anilor au cântat despre haiduci ca Andri Popa ori Baba Novak și ”Muguri de fluier” câțiva nemți care s-au îndrăgostit de repertoriul formației istorie a etno rockului nostru, astăzi, Phoenix are din nou în componență numai nume românești.

Același Nicu Covaci (voce, chitară, omul ce, de 58 de ani se îngrijește de prima titulatură a rockului nostru), Costin Adam (voce), Lavinia Săteanu (vioară), Cristi Gram (chitară), Vlady Săteanu (chitară bass) și Flavius Hosu (tobe).

Pasărea muzicii românești a ieșit din cuib luna acesta, odată cu reîntoarcea lui Nicu Covaci din Spania (Morayra, Costa del Sol), acolo unde locuiește de la începutul anilor  ’90, la un campiong festival la Brezoi și are programate multe concerte până la sfârșitul anului, de nu vor exista alte restricții sociale.

Clăparul formației din ultimii 20 de ani,  germanul de origine poloneză Dzidek Marcinkiewicz s-a orientat câtre alte proiecte muzicale, de asemenea chitartistul Volker Vaessen (care cânta cu Phoenix din 1983)  nu mai face ”naveta”. El și-a înființat propriul grup de blues, unul germane-american, Nighthawks.

Primul solist al trupei Phoenix, genialul Moni Bordeianu (cetățean german dinaintea evadării ”Phoenix-ilor”, din comunism, în 1976) rămâne colaborator al grupului. Trupa Phoenix ”renaște” într-un nou spectacol ce va avea loc pe 7 septembrie, la Teatrul de Vară Mihai Eminescu din București.

Dzidek Marcinkiewicz (al doilea din stânga) și chitaristul Volker Vaessen (penultimul de sus) nu mai cântă cu Phoenix. Solistul Moni Bordeianu (al treilea de sus) rămâne membru onorific

 

Ultimele Articole