Elon Musk şi ministrul indonezian al sănătăţii au lansat serviciul de internet prin sateliţi Starlink pentru sectorul sănătăţii

Musk, şeful miliardar al SpaceX şi Tesla, a ajuns pe insula indoneziană Bali cu un avion privat, înainte de a participa la ceremonia de lansare la un centru comunitar de sănătate din capitala provinciei, Denpasar.

Miliardarul, purtând o cămaşă verde, a spus că disponibilitatea serviciului Starlink în Indonezia ar ajuta milioane de oameni din părţi îndepărtate ale ţării să acceseze internetul.

Ţara găzduieşte peste 270 de milioane de locuitori şi are trei fusuri orare diferite.

”Sunt foarte încântat să aduc conectivitate în locuri cu conectivitate scăzută”, a spus Musk,”dacă ai acces la internet, poţi învăţa orice”.

Starlink a fost lansat duminică în trei centre de sănătate indoneziene, dintre care două în Bali şi unul pe insula îndepărtată Aru din Maluku.

O prezentare video afişată la lansare a arătat cum vitezele mari ale internetului au permis introducerea în timp real a datelor pentru a face faţă mai bine provocărilor de sănătate, cum ar fi dezvoltarea întârziată şi malnutriţia.

Întrebat dacă intenţionează să investească şi în industria vehiculelor electrice din Indonezia, Musk a spus că s-a concentrat mai întâi pe Starlink.

”Concentrăm acest eveniment pe Starlink şi pe beneficiile pe care conectivitatea le aduce insulelor îndepărtate. Cred că este cu adevărat pentru a sublinia importanţa conectivităţii la internet, cât de mult din aceasta poate salva viaţa.”

Guvernul Indoneziei încearcă de ani de zile să atragă compania auto Tesla a lui Musk să construiască fabrici de vehicule electrice, deoarece guvernul doreşte să-şi dezvolte sectorul vehiculelor electrice folosind resursele bogate de nichel ale ţării.

Magnatul tehnologiei urmează să se întâlnească luni cu preşedintele indonezian Joko Widodo, unde se va adresa şi Forumului mondial al apei, care are loc pe insulă.

Ministrul Comunicaţiilor Budi Arie Setiadi, care a participat şi la lansarea din Bali, a declarat că Starlink este acum disponibil comercial, dar guvernul îşi va concentra serviciile în primul rând pentru regiunile exterioare şi subdezvoltate.

Înainte de lansarea de duminică, Starlink a obţinut un permis de a funcţiona ca furnizor de servicii de internet pentru consumatorii cu amănuntul şi i s-a dat permisiunea de a furniza reţele, după ce a primit un permis de terminal cu deschidere foarte mică (VSAT), a declarat Budi Setiadi pentru Reuters.

Starlink, produs de SpaceX, care deţine aproximativ 60% din cei aproximativ 7.500 de sateliţi care orbitează Pământul, este dominant în sfera internetului prin satelit.

Indonezia este a treia ţară din Asia de Sud-Est în care va funcţiona Starlink. Malaezia a emis companiei o licenţă pentru a furniza servicii de internet anul trecut, iar o firmă din Filipine a semnat un acord cu SpaceX în 2022.

Starlink este, de asemenea, utilizat pe scară largă în Ucraina, unde este angajat de armată, spitale, întreprinderi şi organizaţii de ajutor.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed