EURO 2024. Porțile Berlinului, deschise pentru 200 de țări

Lumea se adună. Toate drumurile duc la Berlin. Din Canada până în China și din Australia până în Mexic. Gemeinschaft și Gesellchaft își dau întâlnire pe stadion. Indiferent de meridian, lumea se aduna în careul suspinelor. Între al treilea și următorul val, se regăsește neschimbată între două porți. Întoarsă spre plăcerile simple, rezistente printre bancomate, sateliți și promisele conexiuni neurale.

2,7 milioane de oameni vor fi pe cele 10 stadioane din Germania la EURO 2024. Încă 12 milioane vor urmări meciurile împreună în spațiile publice din afara arenelor, potrivit dw.com. Cu excepția Germaniei, cei mai mulți vor fi din Anglia și Franța, iar din afara Europei, din SUA și Canada. Călători din nu mai puțin de 206 țări ale planetei, vor lua cu asalt stadioanele, conform energypost.eu.

Dincolo era mai ieftin
Fericiții posesori de bilete vor plăti între 30 și 400 de euro pentru meciurile din grupe, scrie Statista. Cele mai prețioase sunt tichetele din ziua finalei, cu prețuri de la 95, până la 2.000 de euro. Pe stadion, lucrurile se complică. Berea e scumpă, iar fructele sunt interzise.

În Frankfurt, unde România va întâlni Slovacia pe 26 iunie, suporterii vor plăti aproximativ 13 euro pentru pachetul din arenă. Prețul din capitala financiară a Germaniei este aproape identic cu cel de la Duselldorf Arena. Apa costă 4,5 euro. Berea Binding Lager, 4,7. Cârnatul, 3,5 euro. Cazarea cea mai prietenoasă este la Feringapark Hotel, din Munchen, unde România întâlnește Ucraina, în primul meci, pe 17 iunie. Aproape 102 euro, precizeaza bromsgrovestandard.co.uk.

Berea englezilor
Cel mai complicat va fi însă pentru suporterii englezi. Pentru că Anglia vs. Serbia este o partidă cu grad ridicat de risc, berea Bitburger, de 7 euro, va conține doar 1% alcool, potrivit mirror.co.uk. 40.000 de englezi vor fi în Germania. Ministerul de Externe i-a avertizat că berea germană poate fi mai tare decât cea de acasă, i-a îndemnat să bea responsabil și să respecte legile locale.

În ansamblu, pentru încleștarea cu Serbia programată duminică, doi suporteri vor plăti aproape 1.300 de euro, potrivit Forbes. Pe lângă bilete, 460 de euro pentru două nopți la hotel, 460 biletele de avion și 230 masa. Astfel, vor fi mai puțin de 3.000 de euro la toate meciurile din grupă. Mult mai ieftin decât în Qatar, unde aceeași aventură ar fi costat peste 5.500 de euro.

Anglia si tricolorii
Anglia este prima favorită la câștigarea titlului de campioană europeană. Totuși, pentru tricolori poate ar fi fost mai bine să o întâlnească în grupe. În locul Belgiei, desigur. Într-un mod cât se poate de avantajos, România a fost întotdeauna o enigmă pentru Anglia. Cu un joc mai greu de descifrat, decât s-a dovedit a fi maneaua pentru celebra Coldplay.

UEFA este în standarde și dincolo de ele. Estimează o creștere de 25% față de veniturile ediției precedente, potrivit sportcal.com. Încasările de atunci s-au apropiat de 1,9 miliarde de euro, precizează Statista. Cu o medie așteptată de 100 de milioane de privitori pentru fiecare meci live, audienta va depăși 5 miliarde la nivel global. În mod sigur, UEFA adună cel mai mult. Dar și lumea se adună. Și merge înainte.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed