x


  • EUR
    4.8377
    USD
    4.2935
string(16) "instant-articles"

“Fake news” rusesc, dezamorsat la fața locului de un jurnalist

Un jurnalist de la Deutsche Welle l-a pus în dificultate pe un oficial al ambasadei Federației Ruse la București.

Author: Mihai Voican | Sursa: Hotnews | Publicat: 04.12.2019, 17:16

Jurnalistul Miodrag Soric de la Deutsche Welle a calificat drept informații false afirmațiile făcute miercuri, la o conferință organizată de Ambasada Germaniei la București, de un participant care s-a prezentat drept prim secretar al Ambasadei ruse din România. Ziaristul a explicat pe loc de ce afirmațiile “reprezentantului Ambasadei ruse”, referitoare la protestele desfășurate în vară la Moscova, au fost false sau nesusținute.

 

Miodrag Soric, fost corespondent al DW la Moscova și care, în vară, a revenit în capitala rusă în momentul protestelor, a fost invitatul principal al ediției din acest an al Conferinței mass-media româno-germană, cu titlul “Jurnalismul online: provocări și șanse.”

 

În această calitate, el a început să prezinte diferențe între diverse sisteme media și vorbit inclusiv despre situația din Rusia, țară cu regim autoritar, unde presa nu este liberă. Soric a vorbit și despre protestele din vară, din capitala rusă, unde rolul jurnaliștilor a fost preluat în bună măsură de vloggeri.

 

După prima sa intervenție, a vorbit un domn care s-a prezentat drept prim secretar al Ambasadei ruse. Acesta a susținut că în timpul protestelor ar fi fost mai mulți vloggeri decât protestatari și a vorbit despre implicarea Ambasadei SUA la Moscova în acele proteste.

 

Articolul integral pe HOTNEWS