Fenomenul „dispari și gata” sau ghosting-ul. La ce se referă

Dispariția din viața cuiva, fără niciun motiv sau vreo explicație înseamnă ghosting.

Conceptul de ghosting e des întâlnit și se referă, în cazul relațiilor de cuplu, la acțiunea prin care un partener decide să dispară din relație fără să anunțe sau să arate vreun motiv de îngrijorare celuilalt partener.

De asemenea, partenerul care a decis să închidă unilateral relația, a încetat orice formă de comunicare. Astfel, acesta nu răspunde la mesaje sau apeluri telefonice și în unele cazuri chiar blochează fostul partener pe toate rețelele de social media, unde acesta ar putea să afle informații despre el.

În timp ce mai multe studii trebuie făcute în mod specific asupra fenomenului de ghosting, cercetările anterioare au analizat diferite tipuri de personalități. Este posibil ca cei cu personalitate de tip evitant (cei care ezită să formeze un cuplu, deseori ca urmare a respingerii părinților) sau cei care sunt reticenți în a se apropia foarte mult de oricine să folosească procedura-fantomă din cauza problemelor de încredere și dependență.

Potrivit terapeutului relațional Florentina Gionea, “ghosting fac atât femeile, cât și bărbații. Cele mai afectate în această situație sunt femeile, pentru că din punct de vedere psihologic ele sunt cele care au nevoie de <Closure>, adică procesul prin care o relație se încheie. Foarte multe femei se plâng că bărbatul de lângă ele a dispărut fără niciun motiv și de aici apar procese interne de învinovățire, abandon sau trădare”.

Potrivit psihologilor, ghosting-ul poate fi practicat și de un potențial angajator, ba chiar și de către cei din familie.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed