Francois Hollande va discuta cu premierii de la Londra şi Berlin situaţia din Egipt

Preşedintele francez l-a convocat joi pe ambasadorul egiptean în capitala franceză, Mohamed Kamel, pentru a-i transmite „marea îngrijorare”a Franţei faţă de situaţia din Egipt. Acelaşi lucru le-au transmis diplomaţilor egipteni guvernele din Germania, Marea britanie, Italia şi Spania, informează EFE.

 

În timpul întâlnirii de la palatul Elysee, şeful statului francez a cerut încetarea „imediată” a represiunii, precum şi să se facă tot posibilul pentru a evita un război civil.

 

Hollande, care şi-a scurtat vacanţa pentru a aborda această criză, a declarat că în ţara arabă trebuie să respecte dreptul de a demonstra paşnic şi a reamintit, de asemenea, datoria protestatarilor de a acţiona paşnic.

 

Egiptul este cufundat într-o spirală a violenţei de miercurea trecută, când poliţia a intervenit violent pentru a-i dispersa pe susţinătorii preşedintelui egiptean demis Mohamed Morsi. Ultimul bilanţ oferit de autorităţile egiptene, citat de EFE, este de cel puţin 578 de morţi şi 4.200 de răniţi.

 

Fraţii Musulmani, din rândurile cărora provine preşedintele islamist înlăturat de la putere şi care este cea mai veche şi mai reprezentativă mişcare pentru islamismul sunit din Egipt, au lansat un apel la ‘vinerea furiei’ pentru a protesta împotriva dispersării sângeroase a mitingurilor lor de susţinere a lui Morsi, intervenţie a cărei violenţă a atras critici dure din partea Occidentului.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed