AcasăMoney&PeopleGheorghe Zamfir, premiat la Paris de Uniunea Compozitorilor din Franța ”M-a emoționat...

Gheorghe Zamfir, premiat la Paris de Uniunea Compozitorilor din Franța ”M-a emoționat teribil”

Gheorghe Zamfir, cel mai cunoscut muzician român pe întreaga planetă, a fost premiat de Uniunea Compozitorilor din Franța.

La fastuoasa ceremonie ce a avut loc la Paris, ”regale naiului” a fost aplaudat pentru contribuția sa în cei 50 de ani de când este membru al celui mai importantă asociație a muzicienilor din țara fondatoare a UE. La începutul anilor ’80, după ce a fost nevoit să părăsească România (1982 i-a dedicat un concert lui Dumnezeu, fapt ce i-a înfuriat pe cei mai importanți oameni din stat), Zamfir (81 ani) a locuit la Paris, unde a fost și căsătorit cu franțuzoaica Marie Noelle Boitel de Moriset.

Sebastian Dobrincu a avut primul job la 11 ani. Cu ce se ocupa tânărul milionar

Gheorghe Zamfir premiat la Paris de Uniunea Compozitorilor din Franța

”Am regăsit Parisul ușor diferit, sau poate că eu m-am schimbat de când am plecat din acest sublim oraș. Întâlnirea cu artiști excepționali și înmânarea medaliei aniversare pentru cei 50 de ani de contribuție muzicală în cadrul Uniunii Compozitorilor din Franța m-a onorat dar și emoționat teribil, însă bucuria revederii a fost pe măsură!”, ne spune Gheorghe Zamfir care nu a avut mereu cuvinte de laudă pentru autoritățile din Franța. Artistul a fost executat de fisc în contul unei datorii în franci evaluată la circa două milioane de euro, rămânând fără locuință, automobile, dar și fără o parte din drepturile de autor asupra propriilor cântece.

Melodiile artistului român s-au vândut a vândut peste 6.000.000 de unități (a fost răsplătit cu 120 de Discuri de Aur şi Platină) iar numele său se află în primele poziţii în clasamentelele personalităţilor populare ale secolului trecut.

Astăzi Aurelian Andreescu ar fi împlinit 80 de ani. Este considerat cel mai valoros interpret al muzicii ușoare românești

Ultimele Articole