Good.bee vrea să intre pe piaţa românească de asigurări şi de pensii private în 2010 (VIDEO)

0
„Clienţii din zonele rurale şi din oraşele mici trebuie să acceseze un complex de produse, microcreditul fiind unul dintre ele, iar asigurările şi pensiile completează produsele financiare”, a afirmat Ciobanu.

„Vor fi instituţii separate de Good.bee Credit IFN. Momentan suntem în fază de proiect”, a completat ea.

Ciobanu a menţionat că nu se ştie, încă, dacă Good.bee Holding Viena va intra pe aceste pieţe prin investiţii de la zero (greenfield) sau prin achiziţia unor entităţi.

Directorul executiv al Good.bee Holding, Sava Dalbokov, a explicat că un produs de asigurare pentru microfinanţări a fost lansat în Austria şi, dacă aceasta va avea succes, va fi implementat şi în România, cel mai probail printr-un parteneriat cu Vienna Insurance Group (VIG), de altfel partener şi pe piaţa austriacă a Good.bee Holding.

Good.bee Holding Viena este deţinut în proporţie de 60% de Erste Bank, restul de 40% aparţinând Fundaţiei Erste, principalul acţionar al Erste Bank.

Compania Good.bee Credit IFN, lansată marţi, a fost creată prin asocierea Good.bee Holding cu Fundaţia Centrul pentru Dezvoltare Economică (CDE), o insituţie românească de microfinanţare.

Urmăreşte pe Money WebTV toate ştirile video şi emisiunile The Money Channel