x


 • EUR
  4.7619
  USD
  4.1988
 • 0° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  0 km/h
  Umiditate

  0%
  Presiune

  0 hPa
string(16) "instant-articles"

GOOGLE, amendă colosală încasată de la Comisia Europeană

Comisia Europeană a amendat Google cu 4,34 miliarde euro și o somează să pună capăt în 90 de zile ”practicilor ilegale”.

Author: Mihai Voican | Sursa: Hotnews | Publicat: 18.07.2018, 14:45

Comisia Europeană a anunțat o amendă record de 4,34 miliarde euro pentru Alphabet (Google), despre care spune că a abuzat de poziția sa dominantă în utilizarea sistemului Android. Comisia spune că noi amenzi vor urma, dacă practicile ilegale nu încetează în trei luni. Comisia Europeană a deschis oficial acum trei ani o anchetă antitrust referitoare la comportamentul companiei Google în ceea ce privește sistemul de operare mobil Android. Google a fost amendată în iunie anul trecut cu 2,42 miliarde euro de către CE pentru faptul că a abuzat de poziția sa dominantă în căutarile online pentru a favoriza comparatorul său de prețuri “Google Shopping”.

Google a impus trei restricții, explică comisarul european pentru Competiție, Margrethe Vestager.
Pe lângă Google, şi companii precum Intel, Microsoft sau Facebook au avut de a face cu regulile stricte ale Uniunii Europene şi au fost amendate în trecut cu sume usturătoare. Decizia Comisiei Europene urmează să fie anunţată în cadrul unei conferinţe de presă la Bruxelles, notează BBC.

Articolul integral pe HOTNEWS.