Haos pe aeroporturile din Marea Britanie, de Sărbători. Se anunță o grevă majoră

În timpul sărbătorilor de iarnă, transportul aerian din Marea Britanie ar putea fi perturbat Polițiștii de frontieră de pe mai multe mari aeroporturi, inclusiv Heathrow şi Gatwick din Londra.

Agențiile Reuters și AFP transmit că motivul grevei îl reprezintă o dispută salarială, potrivit miercuri sindicatul PCS.

Concret, în jur de 2.000-3.000 de agenţi vor participa la grevă în zilele de 23, 24, 25, 26, 28, 29, 30 şi 31 decembrie, potrivit secretarului general al sindicatului, Mark Serwotka.

Mark Serwotka a explicat de ce greva va avea loc în perioada sărbătorilor de iarnă: „Acei oameni vor pierde salariul pe perioada în care se vor afla în grevă, ei fac grevă ca ultim resort, iar treaba sindicatului este să facă astfel încât acţiunea pe care o convocăm să fie remarcată”.

Ce aeroporturi vor fi afectate

Greva include personalul sindical care lucrează la cabinele de control al paşapoartelor de pe aeroporturile Heathrow şi Gatwick, precum şi pe cele din Cardiff, Manchester, Birmingham, Glasgow, şi în portul Newhaven.

Sindicatul PCS transmite că cei 100.000 de membri din multe servicii guvernamentale au votat o creştere cu 10% a salariilor, dar și cu privire la revendicări legate de pensii. „Guvernul poate opri aceste greve mâine dacă pune bani pe masă“, a precizat Mark Serwotka.

În același timp, Guvernul a anunțat că se va apela la armată în caz în caz de grevă a poliţiştilor de frontieră.

Și salariații din alte sectoare au anunțat că vor intra în grevă, în special cel din serviciul public de sănătate.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri