AcasăGeneralÎn martie, euro va fi cotat la 4,55 lei, conform analizei RZB

În martie, euro va fi cotat la 4,55 lei, conform analizei RZB

Acest moment pozitiv a deschis apetitul non-rezidenţilor pentru titlurile româneşti, alimentat de riscul politic scăzut şi de speculaţiile privind includerea în piaţă a indexului EM LCY (Emerging Market Local Currency Yndex), ca medie ponderată a unor obligaţiuni din regiune, ce va da posibilitatea investitorilor non-rezidenţi să aibă o referinţă în luarea unei decizii de investiţii, arată analiştii RZB.

 

“Barkley a anunţat, deja, includerea titlurilor româneşti în indicele EM LCY, începând cu luna martie acest an, iar cu GP Morgan discuţiile sunt avansate, în curs de derulare. Decizia lui GP Morgan este foarte importantă, pentru aici se află un număr mare de investitori. Pentru România, includerea în acest index este o evoluţie pozitivă, pentru că investitorii se vor putea orienta şi vor replica indexul de investiţii la valori mai mari, raportat la piaţă”, a declarat, economistul-şef al Raiffeisen Bank, Ionuţ Dumitru.

 

Este foarte probabil ca leul să continue să beneficieze de această evoluţie pe termen scurt, aducând niveluri atractive ale randamentelor, consideră, de asemenea, analiştii RZB.

 

“Credem că politica monetară va rămâne prudentă, ţinând cont de riscurile privind previziunile de inflaţie (evoluţiile din mediul extern, fluxurile de capital, preţurile administrate şi volatilitatea unor anumite preţuri). Ne aşteptăm ca în decembrie rata anuală a inflaţiei să rămână aproape nemodificată, la 4,5%, un nivel sub cel previzionat de 4,6 la sută, influenţat de un leu puternic (la o medie de apreciere de 0,8%). Cu toate acestea, inflaţia anuală este pe punctul să se încadreze în zona a 5%, în prima jumătate a anului 2013”, explică analiştii RZB.

Ultimele Articole