Încă o companie a lui Michael Schmidt, prietenul lui Iohannis, câștigă contracte publice: 300 de milioane de lei pentru MHS Truck&Bus

0

Compania MHS Truck&Bus SRL, care face parte din grupul de firme controlate de Michael Schmidt, prietenul președintelui Klaus Iohannis, a câștigat în mandatele președintelui contracte în valoare de peste 300 de milioane de lei, peste 65 milioane de euro, conform datelor de pe portalul SICAP citate de Europa Liberă.

Printre acestea, potrivit SICAP, se numără un contract de circa un milion de lei cu Romsilva în 2020 pentru furnizarea unei autobasculante dotate cu benă ș macara, în leasing, un contract de 1,1 milioane cu Romgaz, altul de aproape 3 milioane lei cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență din MAI, altul de 2,1 milioane lei cu Inspectoratul General pentru Imigrări (MAI) sau 1,3 milioane lei cu SPP.

G4Media a scris încă de săptămâna trecută că Automobile Bavaria SRL, firma lui Michael Schimdt, despre care însuși președintele Klaus Iohannis a admis că are o relație de prietenie, a câștigat din 2015 și până acum, prin licitații publice, 45 de contracte, în valoare totală 404 milioane de lei, aproximativ 83 de milioane de euro, după cum rezultă din datele disponibile pe site-ul SICAP.

Astfel, Bavaria Automobile și MHS Truck&Bus au strâns împreună contracte de 148 de milioane de euro cu instituții publice după ce Klaus Iohannis a devenit Președintele Românie.

Licitația prin care Inspectoratul general al Poliției Române (IGPR) cumpără 600 de mașini BMW de la Automobile Bavaria SRL, firmă condusă de Michael Schmidt, prietenul președintelui Klaus Iohannis, este considerată ca fiind ”cu dedicație” atât de sindicatele din poliție, cât și de publicațiile de profil auto.

Potrivit Europa Liberă, înainte să ajungă Klaus Iohannis președinte, Automobile Bavaria nu era foarte interesată de licitațiile publice. În perioada 2007-2008, societatea a câștigat doar cinci contracte, cu o valoare cumulată de sub 4 milioane de euro.

De la New York, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că prietenia sa cu omul de afaceri Michael Schmidt nu a contat în ceea ce priveşte câştigarea licitaţiei desfăşurate de Poliţia Română pentru achiziţionarea de automobile BMW şi a subliniat că, dacă sunt suspiciuni privind legalitatea procedurii, există suficiente autorităţi competente să facă verificări.

„Despre prietenia cu mine pot să vă spun că nu a contat cu siguranţă, iar informaţiile mele despre această procedură sunt doar cele care au apărut pe sursele deschise, adică pe media, însă pot să vă spun un lucru foarte clar: dacă există suspiciuni, atunci avem suficiente autorităţi competente să verifice aceste lucruri şi, dacă îmi permiteţi, mă aştept ca aceste autorităţi să verifice toate lucrurile la sânge. Este inadmisibil, din punctul meu de vedere, ca numele meu şi poziţia mea să fie trase într-o chestiune care poate să fie verificată tehnic. Cred că este evident pentru toată lumea că eu personal nu am nicio treabă cu această achiziţie, dar dacă există suspiciuni atunci mă aştept la clarificări şi cam foarte repede”, a spus şeful statului jurnaliştilor care îl însoţesc în SUA, potrivit Agepres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.