AcasăPoliticIohannis, atac la Stelian Ion la o săptămână după declanșarea concursului pentru...

Iohannis, atac la Stelian Ion la o săptămână după declanșarea concursului pentru șefia DIICOTIohannis, atac la Stelian Ion la o săptămână după declanșarea concursului pentru șefia DIICOT

Președintele Klaus Iohannis l-a criticat miercuri pe ministrul Justiției, Stelian Ion, despre care a spus că ”nu a găsit încă calea potrivită” pentru desființarea Secției Speciale pentru magistrați (SIIJ).

”SIIJ nu a fost desființat, deși toată lumea vorbește despre asta. Ministrul Justiției nu a găsit încă calea potrivită. Legile justiției nu sunt nici ele gata, sunt și eu nemulțumit de aceste lucruri. Deocamdată auzim că se întâlnesc și se discută, dar mai este mult de lucru”, a spus Iohannis într-o declarație de presă la Comana.

Atacul lui Iohannis vine la doar p săptămână după ce ministerul Justiţiei a anunțat că a declanşat procedura de selecţie pentru ocuparea funcţiei de procuror şef al DIICOT, post rămas vacant după ce şefa instituţiei, Giorgiana Hosu, a demisionat în septembrie 2020. De asemenea, Stelian Ion a pornit procesul de selecţie pentru ocuparea unor funcţii de conducere din DIICOT, DNA şi Parchetul General.

Reamintim că UDMR se opune desființării Secției Speciale și transferului dosarelor la DNA, în ciuda propunerilor venite de la Ministerul Justiției. UDMR a respins până acum toate soluțiile propuse de Stelian Ion și vrea înființarea unei noi secții speciale la Parchetul General.

În ceea ce privește legile justiției, Iohannis a respins public propunerea lui Stelian de întărire a rolului CSM în procesul de numire a șefilor marilor parchete, deși programul de guvernare menționează explicit acest lucru.

Ultimele Articole