Joacă volei la 44 de grade Celsius cu gândul la cecul de 250.000 de euro!

Ioana Miu și Alexia Brădățan au doar 17 ani, dar deja fac legea la Campionatele Balcanice. Ele sunt considerate perechea de aur a voleiului de plajă românesc

În voleiul de plajă românesc s-a născut o nouă pereche de aur. Deși au doar 17 ani, Ioana Miu și Alexia Brădățan au câștigat anul acesta trei medalii la Campionatele Balcanice, dintre care două de aur, jucând contra unor jucătoare mult mai mari, uneori în condiții extreme. De altfel, din cauza căldurii, după un meci au avut nevoie de perfuzii.

”Cele mai grele sunt meciurile jucate la prânz, la 40 de grade. Alexia, la Campionatul European, după meciul cu Grecia, meci de 55 de minute la peste 40 de grade, a avut nevoie de perfuzii” – Răzvan Ifrim, antrenor volei pe plajă.

”La Campionatul European din Turcia am avut perfuzii. Din cauza căldurii. Erau aproximativ 40 de grade. Nu prea mai avem aer, dar încercăm să luptăm până la capăt” – Alexia Brădățan, dublă campioană balcanică la volei pe plajă.

”Crema de soare nu ajută. La ultimele meciuri am început să umblăm cu gheața după noi și la time out să o folosim” – Ioana Miu, dublă campioană balcanică la volei pe plajă.

Ioana și Alexia sunt fetele extremelor! Dacă vara joacă la 40 de grade, iarna fac volei de zăpadă, la minus 15 grade!

”Fetele pe care noi le antrenăm, pentru că jucăm și volei pe zăpadă, sunt fetele extremelor. Au jucat la minus 15 grade volei pe zăpadă în Turcia astă iarnă și au jucat acum tot în Turcia la peste 40 de grade” – Răzvan Ifrim, antrenor volei pe plajă.

”Tot timpul ne antrenăm afară, indiferent că e cald sau frig. Și iarna, indiferent de vreme, noi suntem aici și ne antrenăm” – Ioana Miu, dublă campioană balcanică la volei pe plajă

Fetele își sacrifică tot timpul pentru acest sport. Ele spun că noțiunea de vacanță le-a dispărut din vocabular.

”Nu prea mai avem vacanțe, facem multe sacrificii pentru acest sport și preferăm să ne petrecem mai mult timp aici pe teren decât la distracții” – Alexia Brădățan, dublă campioană balcanică la volei pe plajă.

La profesioniști, premiile ajung și la un sfert de milion de euro!

Dacă vor continua pe același drum al succeselor, sacrificiile lor ar putea fi recompensate în viitor cu sume foarte mari de bani, pentru că în circuitul mondial premiile sunt consistente.

”Da, se pot câștiga bani buni din volei de plajă. Vara aceasta au câștigat undeva la 500 –  600 de euro, dar la nivel mondial sunt turnee unde locul 1 are și 250.000 de euro” – Răzvan Ifrim, antrenor volei pe plajă.

Interesant este că acest cuplu de succes, care în acest an a cucerit aproape tot ce se putea, s-a născut dintr-o întâmplare.

”Nu am căutat mult pentru a face această echipă, pentru că ele se antrenau împreună. Aveam la club, atât la CSM București, cât și la CSU ASE București, 4 jucătoare. Echipele erau formate sub diverse forme, am împerecheat fetele în diverse variante. Prin accidentarea Ioanei Hododi cu trei zile înainte de Balcaniada sub 20 de ani a trebuit să schimbăm echipa și de acolo pur și simplu, le-am spus-o și lor, a fost mâna lui Dumnezeu” – Răzvan Ifrim, antrenor volei pe plajă.

Au câștigat trei titluri în fața unor jucătoare mult mai experimentate

Tehnicianul a dezvăluit și ce le deosebește pe cele două de restul concurentelor.

”Ambiție, pot să spun că la ele s-a descoperit o ambiție mai mare decât până acum și există o chimie între ele, care la voleiul de plajă, unde sunt doar două jucătoare, cel mai important, dincolo de talent, calități, chimia dintre jucători e foarte importantă” – Răzvan Ifrim, antrenor volei pe plajă.

Chiar dacă au doar 17 ani, Ioana Miu și Alexia Brădățan au reușit în acest an să cucerească titlurile balcanice la U20 și U22 și să ia bronzul la senioare. De asemenea, au câștigat Cupa României la senioare și, în weekend, au triumfat în campionatul național de junioare.

”Pentru mine, cea mai frumoasă amintire e victoria în care am devenit prima dată campioană balcanică, la Sighetu Marmației, la Under 20. Eram în șoc și eram foarte entuziasmată. Fiind prima dată a fost ceva nou” – Ioana Miu, dublă campioană balcanică la volei pe plajă.

„Pentru mine, ambele Balcaniade la care am fost medaliate cu aur au fost ceva special, dar și victoria de la senioare ne-a bucurat, pentru că fiind cele mai mici am reușit să luăm bronz, ceva fantastic” – Alexia Brădățan, dublă campioană balcanică la volei pe plajă.

”Pe mine, cel mai mult m-a bucurat succesul din Cupa României de la senioare, de la Sibiu. M-a bucurat foarte tare, pentru că erau numai jucătoare valoroase, jucătoare mari de vârstă. A fost o surpriză totală pentru noi” – Răzvan Ifrim, antrenor volei pe plajă.

Sursa: SPORTS-NET

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri