Mircea Vintilă împlinește astăzi 75 de ani! Dincolo de scenă, Ciocu’ rămâne același popular bucureștean, iubitor de parcuri și pasager în autobuze

”Domnul Corifeu” Mircea Vintilă împlinește astăzi 75 de ani! Inconfundabilul artist ce a lansat nepieritoare cântece dedicate orașului său iubit, amintim ”Popa Nan” ori ”Hanul lui Manuc”, rămâne dincolo de scenă un personaj abonat la oferta culturală a orașului. Este des întâlnit ca pieton, călător practic (cu troleibuzul ori autobuzul) și iubitor al plimbărilor în parcuri.

De altfel, majoritatea cântecelor sale spun povești despre Bucureștiul de ieri și de azi, iar versurile sale amintesc de reperele orașului său natal: ”Bucur Obor”, ”Controceni” (cartierul său -n.r.), ”Foișorul de Foc”, ”Piața Vitan”, ”Strada Lipscani”, ”Parcul Cișmigiu” ori ”Piața Obor”. De altfel, artistul vrea să pună laolaltă cântecele sale cu parfum de București într-un album special.

Doru Stanculescu (centru) alături de Evandro Rossetti și Mircea Vintila

Mircea Vintilă împlinește astăzi 75 de ani! Absolvent al prestigiosului Liceu ”Gheorghe Lazăr”, dar și al Institutului de Construcții, Mircea ”Ciocu’ Vintilă și-a făcut debutul în 1968, la ”Preoteasa”, Casa de Cultură a studenților din București. A cântat la primul festival studențesc de folk din 1971 (Club 303), apoi  a făcut parte din legendarul Cenaclu Flacăra condus de Adrian Păunescu. ”Pământul deocamdată- Mielul”, primul său disc, a apărut în 1975.

Mircea Vintila: ”Aşa s-au născut primele cântece şi prietenii au fost primii mei spectatori

”Tatăl meu mi-a făcut cadou o chitară spaniolă cu corzi de plastic, pe care o cumpărase de la un prieten. Am ieşit cu chitara mea în parc, acolo mă întâlneam cu prietenii şi cântam. Aşa s-au născut primele cântece şi prietenii au fost primii mei spectatori. Le sunt recunoscător şi le mulţumesc părinţilor mei pentru educaţia muzicală primită”, povestește artistul Mircea Vintilă, care împlinește astăzi 75 de ani.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed