Nemții, îngroziți de apariția unui nou Hitler

„Aceste metode au fost deja folosite de Hitler în regiunea Sudetă”, a explicat ministrul creştin-democrat în faţa a 50 de studenţi, prezenţi la un eveniment public al Ministerului german de Finanţe. „Le cunoaştem cu toţii din istorie”, a adăugat el.

Schäuble a amintit că printre argumentele guvernului rus de anexare a Peninsulei Crimeea se află şi presupusa ameninţare la adresa populaţiei ruse din Ucraina. „În acelaşi fel au argumentat şi naziştii în 1938, când au spus că trebuie să apere populaţia germană din zona Cehoslovaciei”, a declarat el.

 

În timpul întâlnirii, studenţii l-au întrebat pe titularul de la Finanţe despre Uniunea Europeană şi criza euro. S-a ajuns totuşi să se vorbească despre Ucraina atunci când un tânăr a vrut să ştie dacă situaţia din această ţară ar putea înrăutăţi criza euro.

„Este vorba mai ales despre evitarea falimentul Ucrainei. Dacă guvernul nu va putea să plătească în continuare forţele de securitate, atunci bandele înarmate ar putea ajunge la putere”, a spus Schäuble.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed