AcasăGeneralNoi detalii despre atacul ucrainean asupra Insulei Șerpilor: Kievul susține că a...

Noi detalii despre atacul ucrainean asupra Insulei Șerpilor: Kievul susține că a provocat „pierderi semnificative” rușilor

Armata ucraineană afirmă că a provocat „pierderi semnificative” forțelor rusești după atacul asupra Insulei Șerpilor, în timp ce Rusia susține că a respins fără probleme un „atac nebunesc” al ucrainenilor.
Într-o postare video pe Facebook, comandamentul operațional de sud al armatei a declarat, citat de The Guardian, că a folosit „lovituri țintite cu utilizarea de diverse forțe” pe insulă.
„Insula Zmiinyi (insula Șerpilor, în apropiere de granița cu România) a suferit o lovitură concentrată cu utilizarea diferitelor forțe și metode de distrugere”.
Trupele rusești staționate pe insulă au suferit „pierderi semnificative”, susțin ucrainenii, care adaugă că nu oferă detalii suplimentare deoarece operațiunea militară continuă.
 

Moscova a susținut în urmă cu o zi că a respins un atac „nebunesc”, în urma căruia Ucraina plănuia să debarce pe insulă.
Într-o actualizare postată pe canalul său Telegram, Ministerul rus al Apărării a declarat: „În 20 iunie, la ora 5 dimineața, regimul de la Kiev a întreprins o altă încercare nebunească de a pune stăpânire pe Insula Șerpilor. Aceasta este o altă „victorie” falsă a armatei ucrainene”.
Potrivit ministerului rus, 15 drone ucrainene de atac și de recunoaștere au luat parte la atacul aerian, în timp ce lansatoare de rachete și obuziere au tras asupra insulei. 13 drone ar fi fost distruse.
Imagini din satelit furnizate de Maxar Technologies, datate 21 iunie, par să arate pagubele provocate pe Insula Șerpilor. Se poate observa un turn distrus în extremitatea sudică a insulei și zone incendiate în extremitatea nordică.

Ultimele Articole