O nouă viziune, o nouă misiune, o nouă clinică

În ultimii ani au apărut o mulțime de clinici stomatologice care oferă mai mult sau mai puțin, aceleași servicii, doar schimbând un pic pastelul de culori, nereușind sa ofere clientului beneficiile erei în care trăim. Beneficii precum inteligenta artificiala, materiale moderne, sisteme mai complexe care sa ajute medicul sa ia decizii mai bune și mai rapide.

Din acest motiv dorim sa va prezentam astăzi clinica Silver Brush condusă de doctorul Bianca Sofian care împreună cu arhitectul Alexandru Gavrilescu au reușit sa creeze o clinica stomatologică la nivelul secolului 21 pornind de la ultimele sisteme de sterilizare a zonelor de lucru precum și Inteligenta Artificiala pentru a analiza cazurile.

Cei doi au reușit, prin experiență lor, să creeze o adevărată simfonie între procesul medical și cel al design-ului modern, folosind idei revoluționare precum self-healing paint și medical AI assistants. În continuare vrem sa va descriem doar o parte din aceste sisteme care ne-au impresionat cu adevărat.

În trecut cele mai multe Infecții și boli erau transmise, în cadrul cabinetului stomatologic ,datorită lipsei unei proceduri concrete pe partea de sterilizare, din acest motiv SB a implementat un sistem concret de sterilizare dar și trasabilitate a elementelor medicale. Acest lucru le permite nu numai sa ofere o siguranță aseptica dar și sa urmărească fiecare instrument la cine a fost folosit și când a fost folosit.

Bacteriile se ascund în zonele de crăpături și denivelări, din acest motiv toate suprafețele clinicii folosesc materiale antibacteriene precum este microbetonul sanitar care nu creează  denivelări sau spații goale , cum se formează la gresie, acest lucru ușurând curățarea spatiilor, care se face în fiecare seara de către mici roboței automatizați.

Toate mânerele și blaturile sunt din ultima generație care nu numai ca folosesc nanotehnologie sa se autorepare, pentru a nu apărea nici un fel de zgârietură pe ele, dar au în componenta și particule de nAg care împiedică crearea de culturi microbiene.

Mai mult clinica are în componenta un sistem care analizează automat zonele în care a fost mai multa agitație și calibrează sistemele de dezinfecție în concordanță cu acest lucru.

Tot sistemul de ventilație folosește filtre HEPA pentru a trata aerul din clinica pentru a împiedică praful de peste 0.3 microni sa se așeze pe suprafețe.

Pe lângă sistemul impresionant pe care îl folosește pentru a menține o curățenie demna de un ATI, clinica a implementat și primul sistem integrat pentru proceduri medicale. Acesta folosește sisteme de analiza computerizata pentru a ajuta asistentul și medicul sa pregătească intervenția în funcție de afecțiunile pacientului, el fiind capabil sa și sugereze anumite operațiuni medicului.

De asemenea, folosind AI (inteligenta artificiala) sistemul poate anticipa leziuni în cavitatea bucala, acest sistem reducând disconfortul pacientului precum și costurile de tratare , Dna Dr. fiind ferm convinsa în conceptul de prevenție.

Dl Gavrilescu ne-a arătat cum a înlocuit toate tastaturile, care în trecut erau un centru de infecție și murdărie, cu sisteme touchless (keyboard laser) pentru a evita amprentele și totodată și fie mult mai ușor de curățat.

Am fost atât de încântați de ceea ce ne-a fost prezentat încât i-am rugat sa ne invite la inaugurare și ne-au promis ca o sa aibă și mai multe noutăți pentru noi la momentul respectiv.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed