AcasăExterneO predică scrisă de inteligența artificială – ar putea fi rabinii înlocuiți...

O predică scrisă de inteligența artificială – ar putea fi rabinii înlocuiți cu roboți? (Jerusalem Post)

Rabinul Josh Franklin, de la Centrul Evreiesc din Hamptons, din New York, și-a surprins congregația la începutul acestei săptămâni, ținând o predică scrisă în întregime de inteligența artificială (AI), scrie The Jerusalem Post.

Rabinul a folosit chatbotul ChatGPT, un program de inteligență artificială cu acces gratuit lansat în luna noiembrie a anului trecut.

După ce a citit predica scrisă de IA, rabinul Franklin a cerut congregației sale să ghicească cine a scris-o. Congregația a crezut că predica a fost scrisă de rabin.

Poate o inteligență artificială să înlocuiască munca unui rabin?

În timp ce rabinul Franklin și-a exprimat convingerea că inteligența artificială nu îi va lua locul de muncă prea curând, AI are potențialul de a desființa sute de milioane de locuri de muncă. Potrivit Zippia, jumătate din toate companiile folosesc în prezent o formă de IA, iar 375 de milioane de locuri de muncă se așteaptă să devină vetuste în următorul deceniu.

Inteligența artificială și Nefesh: O dezbatere talmudică

Rabinul a fost încrezător că, în ciuda predicii excelent scrise, AI nu îi va prelua locul de muncă, deoarece tehnologiei îi lipsește „nefesh” (în ebraică, suflet). Deși tehnologia ar putea fi capabilă să imite emoțiile și să scrie în profunzime despre relațiile umane, nu poate simți și nu are suflet, a argumentat rabinul.

Declarația lui Franklin privind lipsa de ‘nefesh’ a IA este una de dezbatere talmudică, încheie Jerusalem Post.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.